Konaklama İşletmelerinde Günlük Durum Raporu: Gelir Gider Tespiti İçin Günlük Raporların Oluşturulmasına Yönelik Bir İnceleme

Amaç – Bu çalışmada, turizm sektöründe faaliyet gösteren dört yıldızlı bir konaklama işletmesinde günlük gelir ve giderlerin tespitine yönelik olarak günlük durum raporunun oluşturulması hedeflenmiştir. Günlük durum raporu işletme faaliyetleri ile ilgili yönetsel ve mali iç kontrollerin önemli bir parçası olarak öngörülmüş ve planlanmıştır. Çalışma bu doğrultuda tamamlanarak, sektörde iç kontrol sistemine günlük durum raporu olgusunu yerleştirmek ve işletmelerin yönetsel gücünü artırmak amaçlanmıştır. Yöntem – Çalışmada deneysel bir sorgulama yöntemi olan örnek olay yöntemi kullanılmıştır. Bu kapsamda uygulama örneği olarak 251 oda ve 517 yatak kapasiteli dört yıldızlı bir konaklama tesisi seçilmiş olup günlük durum raporları bu işletmenin mali verilerine göre düzenlenmiştir. Bulgular – İşletmenin gerçek durumunun tespiti için tek düzen hesap planına bağlı kalınarak günlük durum raporları oluşturulmuştur. Günlük durum raporları ile işletmenin ana hesapları altındaki gelir ve giderler detaylı bir şekilde analiz edilerek, işletmenin gerçek durumunun görülmesi sağlanmıştır. Tartışma – Çalışma sonunda elde edilen bulguların analizi günlük durum raporunun işletmelerde mali kayıpları en aza indirmek için etkili bir fonksiyon/yöntem olduğunu göstermiştir. Bu da doğrudan muhasebesel kontrol sistemini güçlendirecek bir yaklaşım olarak değerlendirilmektedir.

Daily Status Report in Accommodation Enterprises: An Investigation on Generating Daily Reports for Income Expense Determination

Purpose – In this study, it is aimed to desig daily status reports for identifying daily income and expenses in a four-star accommodation enterprise operating in tourism sector. Daily status report has been envisaged and planned as an important part of administrative and financial internal controls related to business activities. The study was completed in this direction and the aim was to insert the daily status report into the internal control system in sector and increase managerial strength of enterprises. Design/methodology/approach – In this study, a case study method which is an experimental inquiry method was used. In this context, a four-star accommodation enterprise with a capacity of 251 rooms and 517 beds has been chosen as an application example and daily status reports have been arranged according to the financial data of this enterprise. Findings – Daily status reports were created by adhering to the uniform chart of accounts to determine the real status of the business. With daily status reports, the income and expenses under the main accounts of the company were analyzed in detail and it was ensured that the real situation of the enterprise was seen. Discussion – Analysis of the findings obtained at the end of the study showed that the daily status report is an effective method to minimize financial losses in enterprises. This is considered as an approach that will strengthen the direct accounting internal control system.

___

  • Aktürk, A. (2015). Konaklama işletmelerinde etkin bir iç kontrol sisteminin tesisi bağlamında muhasebe sistem organizasyonu: Bir vaka analizi, Journal of Accounting, Finance and Auditing Studies, 1(4), 108-127.
  • Atmaca, M. (2012). Muhasebe skandallarının önlenmesinde iç kontrol sisteminin etkinleştirilmesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF Dergisi, 14 (1), 191-205.
  • Barry, E. C., and Marshall, B. R. (1994). Accounting Information Systems, New York, Addison-Wesley Publishing Company.
  • Büyükmirza, K. (2016). Maliyet ve Yönetim Muhasebesi: Tezdüzene Uygun Bir Sistem Yaklaşımı, Ankara, Gazi Kitabevi.
  • Curtis, G. (1995). Business Information Systems Analysis, Desing and Practice, London, Wesley Publishing Company.
  • Everson, M. E. A., Soske, S. E., Martens, F. J., Beston, C. M., Harris, C. E., Garcia, J. A., Jourdan, C. I., Posklensky, J. A. and Perraglia, S. J. (2013). Internal Control - Integrated Framework, https://www.coso.org/Documents/990025P-Executive-Summary-final-may20.pdf (Erişim Tarihi: 11.03.2020).
  • Hales, J. A. (2005). Accounting and Financial Analysis in the Hospitality Industry, Oxford, Elsevier Butterworth– Heineman.
  • Hall, J. A. (2013). Accounting Information Systems, Boston, MA., South˗Western Cengage.
  • Jagels, M. C. and Coltman, M. (2004). Hospitality Management Accounting, (8th ed.) NewYork, John Wiley & Sons.
  • Kaya, E. ve Köse, T. (2013). Konaklama İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları, Anadolu Üniversitesi, Yayın No: 2816.
  • Koşan, L. (2011). Muhasebe bilgi sisteminin konaklama işletmeleri açısından önemi: bir olay çalışması, Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8(2), 119-133.
  • Korkmaz, U. (2007). Kamuda iç denetim, Bütçe Dünyası Dergisi, 2 (25), 4-15.
  • Kozak, M. A. ve Emeksiz, M. (2002). Otel İşletmelerinde Konaklama Hizmetleri, Anadolu Üniversitesi, Yayın No: 1374.
  • Öğüş, C. İ. ve Yılmaz, B. B. (2016). Otel işletmelerinde iç kontrol sisteminin kurulması: Marmara bölgesi’ndeki beş yıldızlı bir otelin iç kontrol sisteminin incelenmesi, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 11 (2), 78-107.
  • Sabuncu, B. (2018). İç denetim anlayışındaki değişiklikler ve gelişmeler, Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi, 20 (Özel Sayı), 779- 789.
  • Toroslu, M. (2014). Türk Ticaret Kanunu Kapsamında İç Kontrol ve İç Denetim, İstanbul, Vedat Kitapçılık Basım Yayım Dağıtım.
  • Türedi, S. (2008). Konaklama işletmelerinde muhasebe bilgi sistemi ile iç kontrol sistemi arasındaki ilişkiler, Mevzuat Dergisi, Yıl: 11 Sayı:126.
  • Yılancı, M. (2001). Muhasebe bilgi sistemi, iç kontrol ve verimlilik üçgeni, Muhasebe Bilim ve Dünya Dergisi, 3(3), 37˗50.
İşletme Araştırmaları Dergisi-Cover
  • ISSN: 1309-0712
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2009
  • Yayıncı: Melih Topaloğlu
Sayıdaki Diğer Makaleler

Web Sayfası Kullanım Kalitesi, Yeniden Satın Alma Niyeti ve Canlı Destek İlişkisi: Online Alışveriş Siteleri Üzerine Bir Araştırma

Emine AYDINHAN, Serhat ERAT

Stratejik Grup Üyeliği ile Performans İlişkisi: Bankacılık Sektöründe Bir Araştırma

Pelin ERDEN ÇEVİK, Dursun BİNGÖL

Marka Evangelizminin Satın Alma Bağımlılığı, Satın Alma Niyeti ve Tavsiyede Bulunma Üzerindeki Etkisi: Taraftar Ürünleri Örneği

Bora GÖKTAŞ, İnci ERDOĞAN TARAKÇI

Predictive Power of Humor Types in Explaining Leadership Styles in Different Organizations

Muammer ERGÜN, Mustafa Öztürk AKCAOĞLU

BDS 570 Kapsamında Verilen Denetçi Raporlarının İletişim Değeri Açısından İncelenmesi

Alpaslan YAŞAR, Eray ÇETİN

Banka Hizmet Kalitesinin Kurumsal İmaj, Müşteri Tatmini ve Tekrar Satın Alma Davranışı Üzerindeki Etkisinin Yapısal Eşitlik Modeli ile Analizi

Faruk DAYI, Bülent YILDIZ

Stratejik Zekâ Yönetim Sisteminin Kurumsal Performansa Etkisi

Mustafa YÖRÜK, Alptekin SÖKMEN

Hisse Fiyatları ile Yabancı Yatırımcı Ticareti Arasındaki İlişki: Borsa İstanbul’da İşlem Gören Bankalar Üzerine Bir Uygulama

Bekir KAYA

Örgütlerde İletişim Sorunlarının Saptanması ve Çözümü İçin Kullanılabilecek Teknikler Üzerine Bir İnceleme

Meral ÇAKIR

Orman, Kâğıt ve Basım Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerin Finansal Performanslarının Ölçülmesi: Borsa İstanbul’da Bir TOPSİS Uygulaması

Bülent YILDIZ, Muammer ERDOĞAN