TURİZM İŞLETMELERİNDE ORTA VE ÜST KADEME YÖNETİCİLERİN İŞGÖREN SEÇME VE DEĞERLENDİRME SÜRECİNDEKİ EĞİLİMLERİ (MARMARİS VE ÇEVRESİNDEKİ ÜÇ YILDIZLI İŞLETMELER ÖRNEĞİ)

İnsan kaynakları yönetiminin en temel ve belirgin fonksiyonlarından biri eleman seçimidir. Kurumun devamlılığını sağlayacak işgörenin seçiminin kurum için taşıdığı önem stratejiktir. Kurumun amaçlarını gerçekleştirecek elemanların bulunması günümüzde başlı başına bir iş alanı olarak karşımıza çıkmıştır. İşin ve kurumun gerektirdiği elemanlar bulmak ve seçmek uzmanlık ister. Bu makale Marmaris ve çevresindeki üç yıldızlı turizm işletmelerinde personel seçim sürecini ve özellikle yöneticilerin bu süreçteki davranış eğilimlerini analiz etmektedir.

One of the basic functions of the human resources management is the selection of the personnel. This has some strategical importance for the institution. At present, determining the need for qualified personnel and selecting the suitable ones has become a field of specilisation. This article analyzes the personnel selection procedure from the point of managers in the three-star hospitality firms in and around Marmaris.