Vişne Suyu ve Konsantratlarında Renk ve Bulanıklık Stabilitesi Üzerine Sıcaklığın Etkisi

Bu araştırma, vişne suyu ve konsantrelerinin üretiminde çeşitli aşamalarda farklı amaçlarla uygulanan ısıtma işlemlerinin kalite kriterleri arasında yer alan yoğunluğu, polimerik renk ve bulanıklık düzeyi üzerindeki etkilerini incelemek amacıyla yürütülmüştür. Ulaşılan bulgular, vişne suyu ve konsantratı üretiminde, pastörizasyon ve evaporasyon gibi işlemlerin özenle seçilmesinin, ısı uygulanmış ürünlerin hızla soğutulmasının ve depolamanın düşük derecede yapılmasının renk ve berraklık üzerinde son derece olumlu etkiler sağlayacağını ortaya koymaktadır.  
Anahtar Kelimeler:

-

The Effect of Temperature on the Color and Turbidity Stability of Sour Cherry Juice and Concentrate (Turkish with English Abstract)

This study was conducted to evaluate the effects of heat, which is applied during various processing steps, on color density, polymeric color and turbidity of sour cherry juice and concentrate. The results showed that processing steps such as pasteurization and evaporation should be carried out under mild temperature conditions. The warm products has to be cooled immediately after they are produced and then stored cold conditions.   
Keywords:

-,