Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus: Özellikleri, Diyetetik Amaçlar İçin Kullanımları, Yararlı Etkileri ve Ürün Uygulamaları

Laktik asit bakterilerinin bazı türlerinin sağlık ve beslenme üzerine birçok yararlı etkileri vardır. Son yıllarda Bifidobacter’ler ve Lactobacillus acidophilus ile bunların bağırsak sistemindeki önemli rolleri üzerine büyük bir ilgi bulunmaktadır. Bu derlemede Bifidobacter’ler ve L. acidophilus’un, özellikle bunları sağlık açısından yararlı yapan bazı özellikleri ile ürün uygulamaları üzerinde durulacaktır.  
Anahtar Kelimeler:

-

Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus: Behaviour, Using for Dietary Purposes, Beneficial Effects and Applications of Products (Turkish with English Abstract)

There are several potential health and nutritional benefits possible from some species of  lactic acid bacteria. In recent years there has been a considerable interest in Bifidobacteria and Lactobacillus acidophilus and their significant role in the intestinal tract. This review will discuss the some characteristics of Bifidobacteria and L. acidophilus especially which make them beneficial for health and applications of products.
Keywords:

-,