BİR ÖMRE SIĞANLAR: GENÇ TARİHÇİLERİN GÖZÜNDEN PROF. DR. MUSTAFA KAFALI’NIN ESERLERİ

ürk tarihçiliğinin ve Türk düşünce hayatının önde gelen ulu çınarlarından Mustafa Kafalı hocanın Türk ve Moğol Tarihi, Kültürü başta olmak üzere birçok alanda kayda değer eserleri mevcuttur. Biz bu çalışmamızda Mustafa Kafalı Hocanın titizlilikle kaleme aldığı eserlerinin derlemesini yapmaya çalıştık.

BİR ÖMRE SIĞANLAR: GENÇ TARİHÇİLERİN GÖZÜNDEN PROF. DR. MUSTAFA KAFALI’NIN ESERLERİ

Prof.Dr. Mustafa Kafalı, Türk tarihçiliğinin ve Türk düşünce hayatının önde gelen ulu çınarlarındandır. Türk ve Moğol Tarihleri ve Kültürleri başta olmak üzere birçok alanda kayda kıymetli eserler kaleme almıştır. Biz bu çalışmamızda Mustafa Kafalı hocamızın kıymetli eserlerinden derleme çalışması hazırlamaya çabaladık.

___

  • KAFALI, Mustafa, Altın Orda Hanlığı’nın Kuruluş ve Yükseliş Devirleri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayınları, İstanbul 1976,. KAFALI, Mustafa, Çağatay Hanlığı (1227-1345), Berikan Yayınevi, Ankara 2005. KAFALI, Mustafa, Ötemiş Hacı’ya Göre Cuci Ulusu’nun Tarihi, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü, Ankara 2009. KAFALI, Mustafa, Anadolu’nun Fethi ve Türkleşmesi, Ankara 2013. KAFALI, Mustafa, Makaleler 1-2, Yayına Hazırlayanlar: E.Semih Yalçın- Süleyman Özbek, Berikan Yayınevi, Ankara 2005,