YEŞİL İNOVASYONUN YÖNETSEL BAĞLAMDA GELİŞİMİ: SİSTEMATİK LİTERATÜR İNCELEMESİ

Öz Sürdürülebilirlik, artan çevresel farkındalık ile hayatın her alanına müdahil olmaktadır. Sürdürülebilirliğin temelinde ise yapılan yeniliklerin ve iyileştirmelerin çevreyle olan etkileşimleri yatmaktadır. Bu doğrultuda yeşil inovasyon olarak ele alınan uygulamaların yönetsel bağlamda ne şekillerde ve hangi düzeylerde ele alındığı araştırmanın temelini oluşturmaktadır. Bu amaca yönelik olarak Web of Science veritabanında yer alan, yeşil inovasyon kavramını ve yönetsel uygulamaları bir arada bulunduran çalışmaların derlenmesi ve sistematik literatür analizine tabi tutulması sonucunda alanın durumu ve gelişim yönüne ilişkin birtakım bulgulara ulaşılmıştır. Böylelikle halihazırda eksik kalan yönler ile gelecekte oluşması beklenen trendlere ilişkin öngörüler sağlanmıştır.

___

Taklo, S. K., & Tooranloo, H. S. (2020). Green Innovation: A Systematic Literature Review. Journal of Cleaner Production, 122474.

Colicchia, C., Creazza, A., Noè, C., & Strozzi, F. (2019). Information sharing in supply chains: a review of risks and opportunities using the systematic literature network analysis (SLNA). Supply chain management: an international journal.

Chen, Y. S. (2008). The driver of green innovation and green image–green core competence. Journal of business ethics, 81(3), 531-543.

Schiederig, T., Tietze, F., & Herstatt, C. (2012). Green innovation in technology and innovation management–an exploratory literature review. R&d Management, 42(2), 180-192.

Strozzi, F., Colicchia, C., Creazza, A., & Noè, C. (2017). Literature review on the ‘Smart Factory’concept using bibliometric tools. International Journal of Production Research, 55(22), 6572-6591.