İÇ VE DIŞ DİŞLİ ÇARKLARDA MEYDANA GELEN YÜZEY BASINÇLARININ VE DEFORMASYONLARIN İNCELENMESİ

Dişli çarkların diş kırılmasından daha çok, şiddetli aşınmalar yüzünden kullanılmaz bir hale geldikleri bilinen bir durumdur. Aşınma sebebi, kavrayan diş yüzeyleri arasındaki yüksek yüzey basıncı sebebiyle oluşan deformasyonlardır. O halde oluşan elastik deformasyonların, plastik sınıra yaklaşma miktarlarının tespit edilmesi dişli çark gibi zorlanan makine elemanları için oldukça önemlidir. Çalışma bu yüksek yüzey basınçlarının hesabı ve sebep olduğu deformasyon üzerinedir. Dişli çarklarda oluşan bu basınçlar Hertz basınçları olarak adlandırılmaktadır. Silindirik temas yüzeyindeki basınç ve elastik deformasyon dağılımını elde etmek için elastisite teorisi kullanılarak temas boyutları bulunmuş daha sonra temas noktasında aktarılan moment etkisi ile oluşan kuvvetin temas yüzeyinde oluşturduğu basınç ve deformasyon dağılımı elde edilmiştir. Geliştirilen bilgisayar programı sayesinde, modül, diş sayısı, çevrim oranı ve profil kaydırma faktörü değiştirilmek suretiyle, bunların dış ve iç dişli çarklarda oluşan basınç ve deformasyonlar üzerine etkileri incelenmiştir. İnceleme neticesinde modülün diş sayısının ve profil kaydırma faktörünün artması ile Hertz basınç ve deformasyonlarının dış ve iç dişli çarklarda arttığı görülürken; çevrim oranının artması dış dişli çarklarda Hertz basınç ve elastik deformasyonlarını azaltırken, iç dişli çarklarda ise arttırmaktadır.

___

  • İleri, H., Makine Elemanları Hesabı (M. ten Bosch’ dan çeviri), İstanbul Teknik Üniversitesi Matbaası, Gümüşsuyu, 1973.
  • Karavaer V., Mogrekar A., Joseph P. " Modeling and Finite Element Analysis of Spur Gear ", International Journal of Current Engineering and Technology, Cilt 3, No: 5 2104-2017, 2013.
  • Gonzalez-Perez I., Iserte L.J., Fuentes A., " Implementation of Hertz theory and validation of a finite element model for stress analysis of gear drives with localized bearing contact" Mechanism and Machine Theory, Cilt 46, No: 6, 765-783, 2011.
  • Chacon R-D., Andueza L-J, Diaz M-A., Alvarado J.A, "Analysis of Stress due to Contact Between Spur Gears", CIMMACS '10 Proceedings of the 9th WSEAS international conference on computational intelligence, man-machine systems and cybernetics, 216-220, 2010.
  • Quadri S., Dolas D., " Contact Stress Analysis of Involute Spur gear under Static loading ", International Journal of Scientific Research Engineering & Technology, Cilt 4, No: 5 593-596, 2015.
  • Rao. P, Sriraj R., Farook M. " Contact Stress Analysis of Spur Gear for Different Materials using ANSYS and Hertz Equation ", International Journal of Modern Studies in Mechanical Engineering, Cilt 1, No: 1 45-52, 2015.
  • Hassan A.R, " Contact Stress Analysis of Spur Gear Teeth Pair ", International Journal of Mechanical, Aerospace, Industrial, Mechatronic and Manufacturing Engineering, Cilt 3, No: 10 1279-1284, 2009.
  • Khan M., Mangla A., Din S. " Contact Stress Analysis of Stainless Steel Spur Gears using Finite Element Analysis and Comparison with Theoretical Results using Hertz Theory ", International Journal of Engineering Research and Applications, Cilt 5, No: 4 10-18, 2015.
  • Brüser P., Untersuchungen über die elastohydrodynamische schmierfilmdicke bei elliptischen Hertzschen kontaktflȁchen, Doktora Tezi, Carolo-Wilhelmina Teknik Üniversitesi, 1972.
  • Kayan İ., Şuhubi E., Elastisite Teorisi ( Timoshenko S. ve Goodier J.N’ den çeviri), Arı Kitapevi Matbaası, İstanbul, 1969.
  • Akkurt M., Makine Elemanları, İstanbul Teknik Üniversitesi Matbaası, Gümüşsuyu, 1975.
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-1884
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1986
  • Yayıncı: Oğuzhan YILMAZ
Sayıdaki Diğer Makaleler

Kentsel büyüme modeli olarak konsantrik halkalar teorisine fizik kuramları çerçevesinde yeni bir yaklaşım: Kuvvet modeli üzerinden kinetik ve potansiyel kentleşme kavramı

Pınar Kısa OVALI, Ali ULAŞ

OVALBÜMİNİN TİTANYUM OKSİT VE ZİRKONYA YÜZEYLERLERLE ETKİLEŞİMİ VE ADSORPSİYONUNUN ARAŞTIRILMASI

Türkan KOPAÇ, Erol KULAÇ

Tam elektrikli araçlar için özgün bir enerji yönetim sistemi uygulaması

Abdulkadir BALIKÇI, Türev SARIKURT

DÖRT KATLI BETONARME E-DEFENSE DENEY BİNASININ TÜRK DEPREM YÖNETMELİĞİ’NE GÖRE HASAR DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ

Zeynep TUNA DEĞER

KARIŞTIRMA DUYARSIZ FREKANS ATLAMALI METAMALZEME TABANLI ELEKTROMANYETİK ÇİT UYGULAMASI

Hüseyin AKÇELİK, Çağdaş TUNA, Şafak SARAYDEMİR, Yılmaz DURNA, Hasan KOÇER

BÖLÜNMÜŞ DAĞITIMLI EŞ ZAMANLI TOPLA DAĞIT ARAÇ ROTALAMA PROBLEMİ İÇİN KARŞILAŞTIRMALI MATEMATİKSEL MODELLER

Ayşe BAYRAK, Bahar ÖZYÖRÜK

Elastik bir ortamdaki grafen tabakanın titreşim hesabı

Ömer CİVALEK, Kadir MERCAN, Bekir AKGÖZ, Çiğdem DEMİR, Mehmet Cihad ERDİNÇ

Sıcaklık kontrolü ile polistiren/kil nanokompozit sentezi ve karakterizasyonu

Ayla ALTINTEN, Filiz ORMAN

ÜRETİM AŞAMASINDA RAY ve PROFİLDE OLUŞAN KUSURLARININ TESPİTİNE YÖNELİK BİR PARALEL KUSUR ALGILAMA ALGORİTMASI

İlhami Muharrem ORAK, Ahmet ÇELİK

Belli aşılma olasılığına sahip debilerinin bölgeselleştirilmesi ve Doğu Karadeniz Havzası örneği

Fatih SAKA, Ömer YÜKSEK