VII. DİN PSİKOLOJİSİ ANABİLİM DALLARI KOORDİNASYON TOPLANTISI (İZMİR) DİN PSİKOLOJİSİNİN DİN HİZMETLERİNE KATKILARI BAĞLAMINDA YENİLİKÇİ (İNOVATİF) ARAYIŞLAR SEMPOZYUMU

Din hizmetlerinin yeni bir kolu olarak değerlendirebileceğimiz ve son zamanlarda çeşitli platformlarda tartışma konusu olan manevi bakım (dinî danışmanlık, manevi rehberlik, maneviyat psikolojisi, manevi sosyal hizmet, manevi psikolojik danışmanlık vb.) kavramını ve bununla ilgili ortaya çıkan yeni durumları, ilgili anabilim dallarının yaklaşımları çerçevesinde ele almak bu sempozyumun en temel amacı olarak belirlenmiştir. Ayrıca Din-İnsan ilişkisinden hareketle dinî danışmanlığın tarihsel gelişimi, günümüzde dinî danışmanlığa yüklenen anlam ve bu konuda yapılan tartışmalar, Diyanet İşleri Başkanlığının dinî rehberlik başlığı altında yürütülecek olan faaliyet ve uygulamalardan beklentileri ve bu alanda ortaya çıkan çeşitli problemlerin ele alınması amaçlanmıştır. Bu çerçevede sempozyum, Diyanet İşleri Başkanlığının asli görevi olan din hizmetlerini, Psikoloji, Sosyal Hizmet, Dinler Tarihi, Kelam ve Din Psikolojisi penceresinden değerlendirerek bireysel, sosyal ve kurumsal açıdan yeni yaklaşım ve katkıların ortaya çıkmasına yardımcı olmayı hedeflemiştir.

___

  • DİN PSİKOLOJİSİNİN DİN HİZMETLERİNE KATKILARI BAĞLAMINDA YENİLİKÇİ (İNOVATİF) ARAYIŞLAR SEMPOZYUMU, (4 Eylül 2015, İzmir)
Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1303-3344
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 1983
  • Yayıncı: Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi