TÜRKİYE'DE MANEVİ DANIŞMANLIK VE REHBERLİK LİTERATÜRÜ ÜZERİNE BİBLİYOGRAFİK BİR ÇALIŞMA

Bu çalışmada Türkiye'de Manevi Danışmanlık ve Rehberlik üzerine yapılan çalışmaların bibliyografik bilgileri yer almaktadır. Bu makale, 1963-2017 yılları arasında Türkiye'de yapılmış ve yapılmakta olan akademik çalışmaları sunmaktadır. Çalışmanın temel amacı, Manevi Danışmanlık ve Rehberlik alanında yapılan çalışmalar hakkında araştırmacılara katalog bilgisi vermektir. Makalede yöntem olarak tüm çalışmalar sırasıyla doktora tezleri, yüksek lisans tezleri, makaleler, tebliğler ve kitaplar şeklinde tasnif edilmiştir. Ayrıca söz konusu çalışmalar, kendi başlıkları altında alfabetik olarak sıralanmıştır.

A BIBLIOGRAPHIC STUDY OF THE LITERATURE IN SPIRITUAL COUNSELING AND GUIDENCE IN TURKEY

This study includes bibliographic information of the completed and ongoing academic studies on Spiritual Counseling and Guidance in Turkey. The purpose of this article is to present the academic literature being composed or already composed in Turkey between 1963-2017. This article also seeks to encourage interested researchers to benefit from this literature in the field. The relevant databases and bibliographies have been scanned to attain the literature. Metodologically all studies are respectively classified as doctoral theses, master theses, articles, papers and books. In addition, the works are listed alphabetically under their headings.

___

www.marife.org/sayilar.php?dil=tr

www.bilimname.com.tr/sayilar.asp

www.journalofhappiness.net

Ali Ayten ve diğ., (2017), Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongre Kitabı, Cilt: 1-2, DEM Yayınları, İstanbul.

Sevgi Çoban, (2017), Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Alanında Türkiye’de Yapılan Çalışmalar Üzerine Bibliyografik Bir Araştırma, DEÜİF, İzmir, Bitirme Tezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/

Nurullah Altaş, (1999), Hastanelerde Dini Danışmanlık Hizmetleri (Türkiye Uygulaması Üzerine Deneysel Bir Araştırma), AÜİFD, Cilt: 39, 599-659.

Mustafa Koç, (2016), Türkiye’deki Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Çalışmaları Bağlamında “I. Uluslar arası Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Kongresi” Üzerine Bibliyometrik Analizler, Gaziosmanpaşa ÜİFD, Sayı: 2, ss.: 37-94.

İSAM İlahiyat Makale Arama Motoru: http://ktp.isam.org.tr/?url=makaleilh/findrecords.php.

İSAM İlahiyat Tez Arama Motoru: http://ktp.isam.org.tr/?url=tezilh/findrecords.php.

İlker Yenen & Abdülvahid Sezen, (2008), Türkiye’de Din Psikolojisi Alanında Lisansüstü Tezler (1963–2008) Üzerine Bibliyografik Bir Çalışma, Din Bilimleri Akademik Araştırma Dergisi, Cilt: VIII Sayı: 2, ss. 147-178.

Halil Ekşi & Çınar Kaya, Manevi Yönelimli Psikoterapi ve Psikolojik Danışma, Kaknüs Yay., İstanbul-2016.

E. İsmail Erünsal, Fatih Çardaklı, Mustafa Birol Ülker, (2008), İlahiyat Fakülteleri Tezler Katoloğu-I/II (1953–2000), İsam Yay.-İstanbul.