AN ACTION RESEARCH ON FOSTERING REFLECTIVE THINKING FOR WRITING IMPROVEMENT

Bu çalışma Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği birinci sınıf öğrencilerini yazma becerilerini geliştirme sürecinde sorumluluk almaya teşvik edebilmek için uyguladığımız yöntemleri içermektedir. Ayrıca makalede bu süreçte karşılaştığımız sorunlar ve üstesinden gelebilmek için yaptığımız uygulamalar tartışılmıştır.
Anahtar Kelimeler:

xx

An Action Research On Fostering Reflective Thinking For Writing Improvement

This study grew out of a puzzle “how can we encourage ELT Freshman students at Çukurova University to take on the responsibility and authority to improve their written products?” Thus we are going to reflect on the tools i e learning logs and self assessment letters we used for reflection on and in action the problems we encountered and how we tackled them ÖZET Bu çalışma Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği birinci sınıf öğrencilerini yazma becerilerini geliştirme sürecinde sorumluluk almaya teşvik edebilmek için uyguladığımız yöntemleri içermektedir Ayrıca makalede bu süreçte karşılaştığımız sorunlar ve üstesinden gelebilmek için yaptığımız uygulamalar tartışılmıştır

___

  • Decker, N. and Kathy, K. (1985). Teaching Writing in Secondary School: A Researchbased Writing Process Curriculum. Teacher Guide Government Report, U.S.A.
  • Lamb, M. (1995). The consequences of INSET. ELT Journal, 49 (1), 72-80.
  • Swartzendruber-Putnam, D. (2000). Written Reflection: Creating better thinkers, better writer. English Journal, 90 (1), 88-93.
  • Wallace, M. (1991). Training Foreign Language Teachers. Cambridge: CUP.