TEK ETKİLİ, LbO-LİBr AKIŞKAN ÇİFTLİ ABSORPSİYONLU SOĞUTMA MAKİN ASI

Bu çalışmada; tasannu, imalatı ve performans araştırması yapılan, tek kademeli H 2 0- IJBr akışkan çiftli, 4 ton soğutma kapasitesindeki bir absorpsiyon/ıı soğutma ınakinasınm detayı sunulmaktadır. Tahrik enerjisi olarak elektrik ve kısmen de yüneş enerjileri kullanılmıştır. Yapılan deneyler sonucunda, sistem elemanlarına ait sıcaklık, basınç, konsantrasyon ve entalpi değerleri ölçülmüştür. Sistemin performans katsayısı hesaplanmıştır. Elde edden performans değerleri, daha Önceki çalışmaların sonuçlarıyla karştlaştınhnıştır.

___

1. Kıtrcloğlıı, Y., “Güneş enerjisi destekli absorpsiyoniu soyutum çevriminin /asarımı, isletilmesi ve performansının araştırılması\", 119s, 2002.

2. Tlıioye.M., “Perfbrmance study of cooliny systenıs ıısiııy Ln\\v - yrade heri! eneryy for refriyeration\", îııt. Journal of Refriyeratİon, 20/4, 283-294, 1997.

3. StocckerAV.F. and Jones.JAV., “Refriyeratİon and Air Conditioning\", McGra\\v - Hiil Bank Coınpany, Ne w York. 1932.

4. EiasajVl.A.R., Devotta.S. and Holland,F.A., “Tlıerınodvnaınic desiyn data for absorption heat pııınp svsteın operatiny on HıO-LiBr\", Applied Etıeryv, Vol. 24-25 Fart 1-2-3, 1986.

5. KoonceJ.H., PataLita.L.L. and ScicclıitanojM.A.. “Air-Coııditioniny Ecpıipıueııt, Maintenance of Service Ecptipınenr\", Carrier Air Condiıioniın> Coınpanv. Syracu.se, N.Y. 8/35, 1989.