Geleneksel ve günümüz konut yakın çevreleri için iyileştirme önerileri ve Adana örneği

Ülkemizin diğer kentlerinde olduğu gibi Adana kentinde de konut yerleşimlerinde, insan gereksinmelerini daha çok konut birimi ölçeğinde ele alan ve konut yakın çevresinde açık mekan ihtiyaçlarını ihmal eden bir yaklaşım geçerli olmahadır (1). Bu çalışma ile, Adana kentinde, geleneksel ve bugünkü yapılanmalar analiz edilmiş; kentin genel çevre kalitesinin artırılması için, gelecekteki yapılaşmalara model oluşturacak öneriler yanısıra, mevcut yapılanmalarla ilgili iyileştirme önerileri de sunulmaya çalışılmıştır.

Some suggestions on the rehabilitation of domicile of buildings in historic and present urban areas: A particular study on Adana

In residental areas of Adana as in other cities of our country, the valid approach in handling human requirements in residental scale more than nearly housing environment, and neglecting open space requirements. In this study, traditional and contemporary built environment of Adana city has been searched a proposed model of increasing environment quality for future developments and rehabilitation of existing environment suggested.