PERSONEL SEÇİM PROBLEMİNİN GRİ İLİŞKİSEL ANALİZ YÖNTEMİ İLE ÇÖZÜLMESİ: MEDYA SEKTÖRÜNDE BİR UYGULAMA

Çalışmada personel seçim sürecinde çok kriterli karar verme teknikleri kullanılarak işe en uygun adayın veya adayların seçilebileceği bir modelin önerilmesi amaçlanmıştır. Öncelikle, medya sektöründe yer alan bir medya grubunda çalışacak haber editörünün hangi kriterlere göre işe alınacağı, bahsi geçen medya grubunda çalışmakta olan uzmanların ve yöneticilerin görüşleri alınarak saptanmıştır. Çalışma, ileri dönem medya sektörüne örnek teşkil etmesi amacıyla bir medya işletmesinde bulunan aday özgeçmiş havuzundan ve mülakat raporlarından yararlanılarak kurgulanmıştır. 15 aday gri ilişkisel analiz (GİA) yöntemiyle değerlendirilerek aralarından en uygun olan kişi/kişiler belirtilmiştir. Gri ilişkisel analiz yönteminin personel seçiminde karar vericiye referans kriteri oluşturma imkânı vermesi hem işveren hem de adaylar açısından sürecin daha az maliyetle yürütülmesine katkıda bulunmaktadır. Çünkü personel seçim süreci sonunda en iyi adaydan ziyade ilgili pozisyona en uygun adayın seçilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Gri ilişkisel analiz yöntemi alternatiflerin sıralanmasında ve en uygun alternatifin seçiminde karar vericilere yardımcı olmak adına kullanılabilir.

SOLUTION OF PERSONNEL SELECTION PROBLEM VIA GRAY RELATIONAL ANALYSIS METHOD: AN APPLICATION IN MEDIA SECTOR

In this study, the aim is to propose a model by which the most suitable candidate or candidates can be selected by employing multi-criteria decision making techniques in the personnel selection process. Firstly, the criteria by which a news editor would be recruited in a media group that is active in the media production business were determined by asking the opinions of the experts and managers currently working in the aforementioned media group. In order to set an example for the future media industry, the study was structured by utilizing the pool of curriculum vitae and interview evaluation reports in a media establishment. 15 candidates were evaluated by the gray relational analysis method (GRA) and the most suitable one/ones among them was/were selected. The fact that gray relational analysis method allows the decision maker to create reference criteria in the personnel selection process contributes to the less costly execution of the process both for the employee and for the candidates. This is because it will be a more proper approach to select the most appropriate candidate for the position rather than the most qualified at the end of the personnel selection process. Gray relational analysis method can be employed to assist the decision makers in ranking alternatives and selecting the most appropriate candidate.

___

Business and Management Studies: An International Journal-Cover
  • ISSN: 2148-2586
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: ACC Publishing
Sayıdaki Diğer Makaleler

AN EXAMINATION ON THE IMPACT OF OUTSOURCING ON SUSTAINABLE SUPPLY CHAIN AND BUSINESS PERFORMANCE

Vural ÇAĞLAYAN, EMEL GELMEZ, Minenur Sezer DİLEK

MUHASEBE EĞİTİMİ ALAN ÖĞRENCİLERİN MUHASEBE MESLEĞİNİ SEÇMELERİNDE KİŞİSEL BECERİLERİNİN VE İŞ HAYATINDAN BEKLENTİLERİNİN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

Gülçin YILDIRIM, AYŞEGÜL GÜNGÖR, TUĞÇE UZUN KOCAMIŞ

THE EFFECT OF REVIEWER ORIGIN ON BOOKING INTENTIONS IN TOURISM INDUSTRY: THE MODERATING ROLE OF REVIEW VALENCE

EDİN GÜÇLÜ SÖZER

İKTİSAT VE İŞLETME TARİHİ KAYNAĞI OLARAK İŞ İNSANI HATIRAT VE OTO/BİYOGRAFİLERİ: TÜRKİYE’DE YAYIMLANAN ESERLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA 1

AKANSEL YALÇINKAYA, MURAT KORALTÜRK

OTEL PERSONELİ İŞ İLANLARINDA ARANAN NİTELİK VE BECERİLERE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

SAİT DOĞAN, MEHMET TUNCER

İŞ TATMİNİ ÖRGÜTSEL KİMLİK VE İŞE TUTKUNLUK ARASINDA ARACI DEĞİŞKEN OLARAK MI DÜZENLEYİCİ DEĞİŞKEN OLARAK MI ROL ALMAKTADIR?

Sevcan KILIÇ AKINCI

INVESTIGATING THE ROLE OF JOB SATISFACTION: DOES IT ACT AS A MODERATOR OR MEDIATOR BETWEEN ORGANIZATIONAL IDENTIFICATION AND WORK ENGAGEMENT?

SEVCAN KILIÇ AKINCI

INVESTIGATION OF SUSTAINABITY AND FINANCIAL SUSTAINABILITY CONCEPTS IN THE HEALTH SYSTEM

ÖZLEM ÖZER, Hasan Hüseyin YILDIRIM

TÜRKİYE’DE BÖLGELER DÜZEYİNDE SAĞLIK HARCAMALARINI ETKİLEYEN UNSURLARIN PANEL VERİ ANALİZİ İLE BELİRLENMESİ

SUZAN ERGÜN, MELİKE ATAY POLAT

DIŞ KAYNAK KULLANIMININ SÜRDÜRÜLEBİLİR TEDARİK ZİNCİRİ VE İŞLETME PERFORMANSINA ETKİSİ ÜZERİNE BİR İNCELEME

Vural ÇAĞLAYAN, Emel GELMEZ, Minenur Sezer DİLEK