HATA AĞACI ANALİZİ İLE ÇEKME KEPÇELİ YERKAZARIN GÜVENİLİRLİK ANALİZİ

Çekme kepçeli yerkazarlar, açık ocak kömür madenlerinde örtükazı işleminde kullanılan büyük ve pahalı maden makineleridir. Bu yerkazarların güvenilirliği ve kullanılabilirliği, örtükazı işlemlerinin sürekliliğinde ve dolayısıyla kömür üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Yüksek seviyedekullanılabilirliği sağlamak için sistemin ve bileşenlerin kapsamlı bir şekilde anlaşılması gerekir ve bu kapsamlı bir güvenilirlik analizi ile başarılabilir. Bu çalışma, Türkiye’de açık ocak olarak işletilen bir kömür madeninde kullanılan bir çekme kepçeli yerkazarın bileşene dayalı güvenilirlik analizini sunmaktadır. Çalışmanın temel amacı, bu yerkazarın her bir bileşeninin ve alt sisteminin, sistem güvenilirliği üzerindeki etkilerini anlamak ve böylece optimize edilmiş bakım çizelgesine ilişkin daha fazla bilgi sağlamaktır. Sonuçlara göre, yerkazarın hareket alt sisteminin dönüş bileşeni arıza ihtimali en yüksek bileşen olarak belirlenmiştir ve yerkazarın 37.9 saatte arızalanacağı öngörülmüştür. Çekiş halatı ise bir yıl içinde arıza sayısına en fazla katkıda bulunacak bileşen olacağı tahmin edilmiş, ancak motorlar ve jeneratörler arıza halinde en uzun kesintilere neden olmaları beklenmektedir. Güvenilirlik önem (RI) değerlerinin, belirli zaman aralıklarında hangi bileşenlere dikkat edilmesi gerektiğine karar vermek için yararlı olduğu saptanmıştır.

RELIABILITY ANALYSIS OF A DRAGLINE USING FAULT TREE ANALYSIS

Draglines, as massive and expensive stripping machines, are highly utilized in open cast mining to remove overburden. Reliabilities and availabilities of draglines play a critical role to sustain the continuity of overburden stripping and, hence, coal productions. Thorough understanding of the system and its components is required in order to accomplish high levels of availability and it can be achieved with an in depth reliability analysis. This study presents component-based reliability analysis of a walking dragline being operated in an open cast coal mine in Turkey. The main objective of the study is to understand the effects of each component or subsystem of a dragline on its reliability which will further provide insight into optimized maintenance schedule. The results of the study revealed that the system is expected to fail in 37.9 hours, most probably due to a failure in the rotation component of the movement subsystem. Dragging rope is predicted to have the highest contribution to number of failures within a year, but the motors and generators will cause the longest downtime if failed. Reliability importance (RI) values were also found to be useful to decide which components need attention at certain time intervals.

___

Barabady, J., and Kumar, U. 2008. Reliability analysis of mining equipment: A case study of a Crushing plant at Jajarm Bauxite Mine in Iran. Reliability Engineering & System Safety, 647-653.

Reliasoft Corporation 2015. Life Data Analysis Reference. Retrieved 02 2017 from http://www.reliawiki.org

Ericson II, C. 1997. FTAB - A New Generation Computer Code for Fault Tree Analysis. 15th International System Safety Conference, pp. 437-447.

Öktem, R. 2006. Hata Ağacı Analizi. In L. H. Ringdahl, Safety Analysis Principles and Practice in Occupational Safety. Türk Tabipler Birliği

Vesely, W., Goldberg, F., Roberts, N., and Haasl, D. 1981. Fault Tree Handbook. Washington, D.C.: U.S. Government Printing Office.

Reliasoft 2011a, Weibull ++7 Software, ReliaSoft Office 7, ReliaSoft Corporation Tucson

Reliasoft 2011b, Blocksim 7 Software, ReliaSoft Office 7, ReliaSoft Corporation Tucson