Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği

Öz Sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması gerçekleştiren Helal Otel Belgeliotellerde görev yapan farklı departmanlardaki yöneticiler açısından Helal Gıdauygulamalarının önemi ve mevcut sorun-çözüm ilişkilerinin belirlenmesiamacıyla yapılan bu çalışmada, sertifikalı olarak Helal Gıda uygulamasıgerçekleştiren yerli bir zincir otelde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nitelaraştırma yöntemi kullanılmış ve araştırma verilerinin elde edilmesindederinlemesine görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. İşletme müdürü, yiyecekiçecekdepartmanı yöneticileri ve otelin gıda mühendisiyle yapılan görüşmelerkeşfedici analiz yaklaşımıyla analiz edilmiştir. Böylelikle sertifikalı olarak HelalGıda uygulaması gerçekleştiren bir oteldeki yönetici görüşleri değerlendirilerekHelal Gıda uygulamaları konusunda izlenebilecek yollar değerlendirilmiştir.Yapılan görüşmeler neticesinde, yöneticilerin belirttikleri ortak sonuçlardeğerlendirildiğinde; helal gıda uygulamalarının geleneksel kültüre oldukçauygun olduğu fakat finansal açıdan otele maddi külfet getirmesi sebebiylesertifikalandırılamayan ürünler için yeni düzenlemeler uyguladıkları belirlenmiştir.

___

  • ARPACI, Ö. ve Batman, O. (2015). Helal konseptli otel işletmelerinin yüksek ve düşük sezonda algılanan hizmet kalitesinin müşteri sadakati ve müşteri değeri üzerine etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), 12(3), 73-86.
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1309-954X
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2010
  • Yayıncı: Bartın Üniversitesi