BİLİMSEL ÇALIŞMALARDA KAVRAM OLUŞTURMA VE SÖZSÜZ İLETİŞİM KAVRAMLARI ÜZERİNE

Bu makale insani ve sosyal bilimler alanında yöntem çalışmalarıyla ilgilidir. Sosyal ve insani bilimler alanında concept son derece önemlidir. Bir insani ve sosyal bilim alanının en temel önceliği çalışmanın kavramlarının belirlenmesidir. Eğer bunlar sağlıklı belirlenemezse doğru sonuçlar elde edilemez. Sözsüz iletişim alanında da durum aynıdır. Bu çalışmada kavram oluşturma ve kullanma süreçleri sözsüz iletişim alanı kapsamında değerlendirilmiştir.

AN OVERVIEW ON CREATING CONCEPT AND NONVERBAL COMMUNICATION CONCEPTS IN SCIENTIFIC STUDIES IN SEARCH

This article deals with methodological studies in the field of human and social sciences. Concept in social and human sciences is very important. The most fundamental priority of a human and social sciences field is to determine the concepts of work. If these cannot be determined correctly; correct results cannot be obtained. The same is true in the field of nonverbal communication. To create and utilization process of concept has been evaluated in the nonverbal communication frame.

___

  • Birand, K., 1998. Dilthey ve Ricket'te Manevi ilimlerin Temellendirilmesi. Ankara: Akçağ Yayınları.
  • Birand, K., 1960. Manevi İlimler Metodu Olarak Anlama. A.Ü. İlahiyat Fakültesi Yayınları, Ankara.
  • Dilthey, W., 1989. Selected Works. vol.:1, Introduction to the Human Science, ed.: Rudolf Makkarrel, Frithjof Rodi, Princeton University Press, Princeton, New Jersey.
  • Kahraman, Y., 2011. Kâmuran Bırand'ın Hermenötik Anlayışı. Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi Cilt: 4 Sayı: 17 Volume: 4 Sayı: 1, sayfa: 485-502.
  • Sözer, Ö., 1982. Anlayan Tarih. Yazko Yayınları, İstanbul.
  • Ülken, H. Z,, 1958. Felsefeye Giriş. A.Ü. İlahiyat Fakültesi Yayınları, Ankara.
  • Yalçın, A. ve Adiller, S., 2016. Sözsüz İletişim: Şehir Efsanesi Olarak Beden Dili. Mediacat Yayıncılık, Ankara.