Tanrıcı Varoluşcu Felsefe ile Varoluşculuk Sorununu Çözme: Henderson The Rain King

Öz Saul Bellow modern dönemde yazmıştır. Bu dönemdeki çoğu yazar, dönemin kendine özgü ve yaygın olan insan sorunlarına eğilmiştir. Bu dönemdeki felsefi akımlar da, dönemin yazarlarını etkilemiştir. Varoluşculuk, yazarların etkilendiği felsefi akımlardan biridir. Bu makale Henderson’un savaş sonrası modern Amerika’daki hoşnutsuzluğunu ve Henderson’un Afrika’daki ruhsal değişimini, Henderson’un dini yadsımadığına işaret ederek göstermektedir. Bu makale Bellow’un romanlarında dini öğeler kullandığını ve sevgi ve kardeşlik esasına dayanan Soren Kierkegard’ın tanrıcı varoluş felsefesine yaklaştığını göstermektedir

___

Bancroft, Michael (1984 ). “Recommended: Saul Bellow”. The English Journal. Vol. 73, Pp.77- 78.

Bellow, Saul (1976). Henderson the Rain King. New York: Penguin Books.

Charlesworth, Max J. (1976). The Existentialists and Jean-Paul Sartre. George Prior.

Connell, George B and Evans, C. Stephen (1992). Foundations of Kierkegaard’sVisionof Community: Religion, Ethics, and Politics in Kierkegaard. London: Humanities Press International.

Fishman, Etham (1983). “Saul Bellow’s Likely Stories”. The Journal of Politics. Vol. 45 No.3, (Aug.), Pp.61-634.

Gerhard, Bach (1995). The Critical Response to Saul Bellow. Westport: Greenwood Press.

Harap, Louis (1987). In the Mainstream: The Jewish Presence in Twentieth-Century American Literature, 1950s-1980s., Westport: Greenwood Press.

Hicks, Grandville (1995). “The Search for Salvation”. The Critical Response to Saul Bellow. Ed. Gerhard Bach, Westport: Greenwood Press, 100-102.

Lehan, Richard (1973). A Dangerous Crossing: French Literary Existentialism and the Modern American Novel. Southern Illinois University Press.

Marcos, W. Donald (1995). “Life against Death in Henderson the Rain King” in The Critical Response to Saul Bellow. Ed. Gerhard Bach, Westport: Greenwood Press.

Pfizer, Donald (1982). Twentieth-Century American Literary Naturalism: An Interpretation, Southern Illinois University Press.

Rodriguez, Eusebio L. (1995). “Saul Bellow’s Henderson as America”. The Critical Response to Saul Bellow. Ed. Gerhard Bach, Westport: Greenwood Press.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi-Cover
  • ISSN: 1304-4990
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü
Sayıdaki Diğer Makaleler

Meslekî Müzik Eğitimi Veren Kurumlarda Kullanılan Ud Metodları Üzerinde Karşılaştırılmalı Bir Çalışma

İsmail Hakkı GERÇEK

Henderson the rain king: Resolving existential despair with theist existential philosophy

Bülent Cercis TANRITANIR, Özcan AKŞAK

Uberlegungen Zur Lebenssinnlosigkeit in Kurzgeschichten ‘Ist Es Eine Komödie Ist Es Eine Tragödie?’ von Thomas Bernhard und ‘Die Oper auf der Strasse’ von Sabahattin Kudret Aksal /

Melik BÜLBÜL

Tarih Bölümünde Okuyan Öğrencilerin Bilgi Kaynaklarına İlişkin Görüşleri

Aydın GÜVEN, Muammer DEMİREL

Afrika Birliği Ülkelerinin Sosyal ve Ekonomik Göstergeleri Arasındaki İlişkinin Kanonik Korelasyon Analizi ile İncelenmesi

M. Suphi ÖZÇOMAK, Ayhan DEMİRCİ

Karşılaştırmalı Bir Çözümleme Denemesi (Montaigne -Rousseau-Baudelaire) / Essay of an Comparative Analysis (Montaigne -Rousseau-Baudelaire)

Yavuz KIZILÇİM

Sınıf Öğretmenlerinin Eğitim Teknolojileri Açısından Yeterlilik Düzeyi?

A. Halim ULAŞ, Ceyhun OZAN

İşletmelerde Etkinlik ve Performans Ölçmede VZA, Kümeleme ve TOPSIS Analizlerinin Kullanımı: İMKB İşletmeleri Üzerine Bir Uygulama

Ali ÖZER, Meryem ÖZTÜRK, Abdulkadir KAYA

Algılanan Örgütsel Desteğin Çalışanların İş-Aile, Aile-İş Çatışması, Örgütsel Özdeşleşme ve İşten Ayrılma Niyetine Etkisi: Savunma Sektöründe Bir Araştırma

Ömer TURUNÇ, Mazlum ÇELİK

Tanrıcı Varoluşcu Felsefe ile Varoluşculuk Sorununu Çözme: Henderson The Rain King

Bülent Cercis TANRITANIR, Özcan AKŞAK