KENDİ KENDİNİ YÖNETEN EKİPLERDE LİDERLİK

Öz Liderlik konusu, güncelliğini konıyan bir konudur Özellikk demokratik liderlik işletme yönetimi açısından en önemli konulardan biridir Otokratik liderlik zorlama, tehdit ve güç kullanılarak yapılabildiği halde, ekir) liderliği çok daha zor koşullarda yapılabilen, bazı farklı yetenek ve özellikleri gerektiren bir iştir. Kendi kendini yöneten ekiplerde liderlik özellikleri ön plana çıkar. Ekip liderinin çok yönlü ve uzun vadeli düşCıncc sistemine sahip olması, ödüllendirici olması, iyi bir dinleyici olması, ekibin başarısı için perfonnans ölçülerini dikkate alması gereklidir. Ekip liderinin ayrıca bireylcrarası becerilerinin de olması gerekir.
Anahtar Kelimeler:

Liderlik, İş grupları

___

  • BARKER, James, "Tightening the lron Cage: Concertive Control in Self Managing Teams", Administrative Science Quarterly C.38 S.4 (Eylül 1993).
  • BARRY, David, "Managing Bossless Team: Lessons in Distributed Leadership", Organizational Dynarnics, C.20, S. l (Yaz 1991).
  • DEW, John, "Creating Team Leaders", Journal of Quality for Participation, C.38, S.6 (Ekim-Kasim 1995), s.52.
  • ROBBINS Stephen ve COUL TNER, Mary, Management , New Jersey­Englewood Cliffs, Prentice Halline., 1996.
  • SNOW , Charles C. ve dig., "Use Transnational Teams to Globalize Your Company", Organizatioal Dynamics, C.24, S.4 (Eylül 1996).