Mersin ili arıcılığının yapısı, sorunları ve çözam önerileri

Mersin ili ülkemiz arıcılığında önemli bir konuma sahiptir. Özellikle kışlatma faaliyetlerinin kolaylıkla yapılmasına olanak gamması nedeniyle arıcılar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca ilkbahar döneminde yapılabilen ana arı yetiştiriciliği, oğul, polen ve arısütü üretimi bakımından da önemlilik arz etmektedir. Ancak ülke arıcılığında yaşanan sorunlar Mersin'de de yoğun olarak yaşanmaktadır. Bu ilde yapılacak etkin bir yayım çalışması sonucunda ülke arıcılığında önemli kazanımlar sağlanabilecektir.
Anahtar Kelimeler:

Mersin, arıcılık, yayım

Structure, problems and proposals of Mersin province beekeeping

Especially, Mersin province is preffered because of easier wintering condition. Morever, it has importance in terms of queen rearing, swarm, pollen and royal jelly in spring. Otherwise beekeeping in Mersin has similar problems in country. Consequently, effective extension on beekeeping in Mersin will be very favourable to improve the country beekeeping.
Keywords:

Mersin, beekeeping, extension,

___

  • Anonim, 2003. Araştırma Özetleri, (1978-2000). Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü. Erdemli/Mersin
  • Anonim, 2000. Tarımsal Yapı. Fiyat, Üretim, Değer. DİE Başbakanlık. Yayın No:2614. Ankara
  • Anonim, 2001. Tarımsal Yapı. Fiyat, Üretim, Değer. DİE Başbakanlık. Yayın No:2758. Ankara
  • Fıratlı, Ç., Genç, F., Karacaoğlu, M., Gençer, H.V., 2000. Türkiye'de Arıcılığın Karşılaştırmalı Analizi, Sorunlar-Öneriler. Türkiye Ziraat Mühendisliği V. Teknik Kongresi. 17-21 Ocak 2000. Ankara 811-826.