Yöresel Ürünlerin Ulusal Pazarlara Açılmasında Karşılaşılan Pazarlama Sorunları ve Çözüm Önerileri; Burdur Ceviz Ezmesi Örneği

Yöresel ürün pazarlaması, bünyesinde bazı avantajları ve zorlukları birlikte taşımaktadır. Yöresel ürün üretiminin genellikle küçük işletmeler eliyle yapılıyor olması ve bu işletmelerin mevcut pazarlama sorunları, farklı ve orijinal tatlardaki yöresel ürünlerin başka pazarlara açılmasını da zorlaştırmaktadır. Bu çalışmanın amacı, yöresel ürün pazarlamasında karşılaşılan temel sorunların ve bu sorunlara getirilebilecek çözüm önerilerinin ‘Burdur ceviz ezmesi’ örneği üzerinden ele alınmasıdır. Elde edilen bulgular KOBİ’lerin genel pazarlama sorunları ile benzerlikler göstermektedir. 

Traditional food marketing embodies some advantages and disadvantages together. Generally, traditional food production is handled by small organizations. Their already exist marketing problems complicate to open traditional foods that have original and different taste, to other markets. The primary objective of this study, investigating of encountered basic traditional food marketing problems and aligning suggestions on the sample of Burdur walnut paste. Obtained results show similarities with general marketing problems of SME’s.

___

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-4646
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Atatürk Üniversitesi İİBF