GÜREŞ HAKEMLERİNİN BOŞ ZAMAN ANLAYIŞLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Araştırma, Türkiye'de 1996 sezonunda aktif görev yapan 80 güreş hakemi üzerinde gerçekleştirilmiş ve Güreş hakemlerinin hakemliği hangi temel amaçlar doğrultusunda tercih ettikleri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Buna göre,güreş hakemleri hakemliği maddi beklentiler dışında ve çok yüksek bir oranda boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla yapmaktadırlar. Bu amatör anlayış içerisinde güreşi çok sevme,daha önce güreş yapmış olma ve tanıdığı bu gruptan ayrılmayıp ilişkiyi hakemlikle sürdürme ön plana çıkmaktadır.
Anahtar Kelimeler:

Güreş hakemi, Rekreasyon

A STUDY ON PRECEPTION OF LEASURE TIME BY WRESTLING REFEREES

In this study, SO wrestling referee who were aktive in 1996 season, participated as subject. The aim of study to investigate the main reason of referees to prefere wrestling referee. As a result of questionnair, the most of referee had prefered as a leisure time aktivity. Trough this amateur idea, the most of them were old wrestlers and they love the wrestling and they don't want to leave wrestling society and they try to continue their relations with them as referee.

___

  • Freysinger, V.J.; "The Meaning of Leisure in Middle Adulthood" JOPERD, October 1987.
  • GSGM, Sporda 10 Yıl, Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Yay mı, Ankara 1995.
  • "Hakem", Meydan Larousse BüyükLügat ve Ansiklopedi, Sabah Yaymı,C.8, İstanbul 1992.
  • Kahraman.A.; Osmanlı Devletinde Spor, Kültür Bakanlığı Yayını, Ankara 1995. Karaküçük S. ve Ermihan N.; "Boş Zamanları Değerlendirme Açısından Voleybol, Basketbol ve Hentbol Hakemlerinin Hakemlik Anlayışları Üzerine Bir Araştırma", Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi, I (1996), 2, S. 59-69
  • Koloğlu, D.: "Futbola Rugby Kuralı", Milliyet Gaetesi, 20.3.1996.