Yalın İmalat Faaliyetine Yönelik Bir Uygulama(Otomobil Endüstrisi Örneği)

Yalın imalat ile ilgili günümüzdeki senaryo, dünya çapında bir fenomen haline gelmiş olmasıdır. Yalın imalat, irili ufaklı tüm şirketlerin ilgisini çekme konusunda başarılı olmaktadır. Çok sayıda firma, yalın üretim teknolojilerini takip etmekte ve kalite, üretim, müşteri hizmeti ve kârlılık konularında büyük yol almaktadır. Yalın imalat, sürekli iyileştirme aracılığıyla üretimde israfı tanımlayan ve ortadan kaldıran sistematik bir yaklaşımdır. Hindistan’daki imalat endüstrisi, avantajlarını, büyük yer pazarı, hammadde ve vasıflı işgücü açısından iyi koşulları ve kalite odaklılığı güçlendirmenin yollarını aramak zorundadır. Hindistan’da eyalet düzeyinde, yalın imalat tekniklerini uygulayan birkaç şirket bulunmaktadır. Madhya Paradesh’in sanayi bölgesi olan Dewas şehrinde bazı otomobil şirketleri, israfı ve maliyeti azaltmak için yalın imalat tekniklerini uygulamaktadır. Özetle, tüm bu faktörlerin, otomobil endüstrisindeki yalın üretim uygulamalarını analiz eden ve çalışan araştırmacılara rehberlik edecektir

Yalın İmalat Faaliyetine Yönelik Bir Uygulama(Otomobil Endüstrisi Örneği)

___

Bhasin, S. & Burcher, P. (2006). Lean viewed as a philosophy. Journal of Manufacturing Technology Management.

Dankbaar, B., 1997, “Lean production: denial, confirmation or extension of socio-technical systems design?,” Human Relations, 50(5).

Hayes, R.H. and Pisano, G.P., 1994. “Beyond world class: the new manufacturing strategy”, Harvard Business Review, January-February.

Shah, R. and Ward, P.T., 2003. “Lean manufacturing: context, practice bundles, and performance”, Journal of Operations Management.

Wilson, L. (2010) How To Implement Lean Manufacturing. New York: McGraw-Hill

Womack, J., Jones, D.T. and Roos, D., 1990,“The machine that changed the world,” Rawson Associates, NY. Websites

http://www.vecv.com/sitemap.html.Browsed on18/10/2011

http://www.eurosixsigma.com/sixsigma/sigma_calc.htm. Browsed on 11/11/2011

http://www.lean.org/.Browsed on 14/11/2011