İŞVEREN VE İŞLETME PROFİLİ AÇISINDAN PERAKENDECİ İŞLETMELERDE CİNSİYET AYRIMCILIĞI

Öz Bu çalışmanın amacı işveren ve işletme profilleri veri alınarak, perakende işletmelerde cinsiyet ayrımcılığına etki eden faktörleri belirlemektir. Çalışma için anket yöntemiyle, küçük işletmelerde tezgahtar seçimine ilişkin değer yargıları ve işletme ile işveren profillerine ait bilgiler toplanmıştır. Bu bilgiler çerçevesinde değişkenler belirlenmiştir. Çalışmada En Küçük Kareler Yöntemiyle (EKKY) elde edilen tek ve çok değişkenli regresyon analizi sonuçlarına göre işverenin yaşı, işletmenin faaliyet süresi, işletmenin mülkiyeti, ortak sayısı, çakıştırılan bay sayısı, müşteri profili, işletmenin faaliyet gösterdiği yerleşim yerinin büyüklüğü gibi temel faktörler cinsiyet ayrımcılığını istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif etkilerken; işverenin cinsiyeti, eğitim düzeyi, müşterilerin gelir düzeyi, çalıştırılan bayan sayısı gibi temel faktörler cinsiyet ayrımcılığını istatistiksel olarak anlamlı ve negatif etkilemektedir. Cinsiyet ayrımcılığında hangi faktörlerin hangi cinsiyet yönünde ayrımcılık yarattığını belirlemek amacıyla da EKKY’yle tek değişkenli regresyon analizleri yapılmıştır.

___

Babin, B. J.; Boles, J. S. (1998), “Employee Behavior in a Service Environment: A Model and Test of Potential Differences Betweeen Men and Women”, Journal of Marketing, 62 (2): 77-91.

Blau, F. D.; Kahn, L. M. (1996), “Wage Structure and Gender Differentials: An International Comparison”, Economica, 63 (250):29-62.

Blum, T. C.; Field, D. L.; Goodman, J. S. (1994), “Organization –level Determinants of Women in Management”, Academy of Management Journal, 37:241-268.

Danzinger, L.; Katz, E. (1996), “A Theory of Sex Discrimination”, Journal of Economic Behavior and Organization, 31 (1): 57-66.

Darity, W. A.; Mason, P. L. (1998), “Evidence on Discrimination in Employment: Codes of Color, Codes of Gender”, Journal of Economic Perspectives, 12 (2): 63-90.

Kirchmeyer, C. (2002), “Gender Differences in Managerial Carreers: Yesterday, Today, and Tomorrow”, Journal of Business Ethics, 37 (April): 5-24.

Kirchmeyer, C. (1998), “Determinants of Managerial Career Success: Evidence and Explanation of Male/female Differences”, Journal of Management, 24:637-692.

Menguc, B. (1998), “The Earning Gap between Male and Female Sales Management”, Industrial Marketing Management, 27 (5): 385-401.

Tomei, M. (2003), “Discrimination and Equality at Work: A review of the Concepts”, International Labour Review, 4:401-418.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi-Cover
  • ISSN: 1300-4646
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Atatürk Üniversitesi İİBF
Sayıdaki Diğer Makaleler

ÖRGÜT İKLİMİ, DUYGUSAL BAĞLILIK VE YARATICILIK ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ: BİR ARAŞTIRMA

Hülya G. ÇEKMECELİOĞLU

TÜRKİYE’DE DOLAYSIZ YABANCI SERMAYE YATIRIMLARININ EKONOMİK BÜYÜME ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA

Mevlüdiye ŞİMŞEK, Sema BEHDİOĞLU

BÜTÇE AÇIKLARININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: TÜRKİYE’NİN ZAMANLARARASI BORÇLANMA KISITININ TESTİ (1980-2004)

Sabri AZGÜN, Murat TAŞDEMİR

KURULUŞ YERİ SEÇİMİNİN ANALİTİK HİYERARŞİ SÜRECİ YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ; DERİ SEKTÖRÜ ÖRNEĞİ

Ali ELEREN

SOM TİPİNDE YAPAY SİNİR AĞLARINI KULLANARAK TÜRKİYE’NİN İHRACAT YAPTIĞI ÜLKELERİN KÜMELENMESİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Hüdaverdi BİRCAN, Metin ZONTUL, Metin ZONTUL, Ahmet Gürkan YÜKSEL

DEPREM SİGORTASI PİRİMİ HESAPLAMASINDA KULLANILMAK ÜZERE GELİŞTİRİLMİŞ DEPREM HASAR GÖREBİLİRLİK RİSKİ BULAN BİR BULANIK UZMAN SİSTEM TASARIMI

Yavuz KILAĞIZ, Ahmet BARAN, İsmet ULUSU

SÜPERMARKETLERDE ÇALIŞANLARIN VE TÜKETİCİLERİN HİZMET KALİTESİ BEKLENTİLERİNİN VE ALGILAMALARININ KARŞILAŞTIRILMASINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA

Mahir NAKİP, İnci VARİNLİ, Kenan GÜLLÜ

TÜRKİYE VE AVRUPA BİRLİĞİ (AB) ÜLKELERİNDE ASGARİ ÜCRETİN KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZİ

Burcin YILMAZ, Harun TERZİ

İŞVEREN VE İŞLETME PROFİLİ AÇISINDAN PERAKENDECİ İŞLETMELERDE CİNSİYET AYRIMCILIĞI

Cüneyt KOYUNCU, İbrahim BAKIRTAŞ

ÜRETİM VEYA SATIN ALMA KARARLARINDA KISITLAR TEORİSİ VE MS EXCEL OFFICE PROGRAMININ BİRLİKTE KULLANILMASI

Sait Y. KAYGUSUZ