ZAMAN YÖNETİMİ

Bir yöneticinin kaynaklan arasında en değerlisi, yöneticinin zamanıdır; zaman yitirildiğinde geriye dönüşü hiçbir şekilde mümkün olmayan bir kayııaktir. Zamanın kontrolü, aslında kendi kendimizin kontrolüdür. Etkin bir yönetici gün boyunca işinde kendisini meşgul eden aktivitelerin kaydını tutarak zamanını kontrol etmeyi bilen yöneticidir. Yönetici zamanını kontrol sürecinde işte enerji dolu olduğu ve etkin tempoyu yakaladığı zaman diliminin, amaçlara ulaştıracak aktivitelerle geçmesini sağlamalı, bu arada önemsiz aktivitelerle bölünmemeye özen göstermelidir. İş ortamının düzenli olması da zamanın etkin kullanımına yardımcı olur. Zamanın etkin kullanımında işgörenlere yetki devrinde bulunulması ve inisiyatif kullanmak üzere güçlendirilmeleri de yöneticinin gündemindeki işlerin tamamlanması ve çalışanların işte geliştirilmeleri açısından yararlı olur.

___

  • [1] Lundberg, D.E., & Armatas, J.P. (1980). The Management of People in Hotels, Restaurants and Clubs. 4.Baskı, Dubuque: Wm. C. Bıown Company Publishers.
  • [2] Cook, C.W, Hunsaker, P.L., & Coffey, R.E. (1997). Management and Organizational Behavior. 2.Baskı. Chicago: Irwin.
  • [3] Whetten, D., Cameron, K„ & Woods, M. (2000). Developing Management Skills for Europe. 2.Baskl, London: Prentice Hail.
  • [4] Covey, S. (1990). The 7 Habits of Highly Effective People. New York: Simon & Schuster.
  • [5] Wetmore, D.E. Time Management Facts and Figures. www.balancetime.cora.
  • [6] Go, F.M., Monachello, M.L., & Braun, T. (1996). Human Resource Management in the Hospitality Industry. New York: John Wiley and Sons, Inc.