PROJE YÖNETİMİNDE BAŞARI

Organizasyonlar belirli bir işi gerçekleştirirler. Bu işler sürekli operasyonlar, projeler halinde yada her ikisi bir arada gerçekleştirilebilir. Operasyonlar ve projeler bir takım ortak özellikler taşırlar. Proje, verilen özellikler ışığında finansal ve materyal kaynakların organize edilerek sınırlı zaman ve ücretle sonuçlandırılıp, hedefe ulaşılmasıdır. Projenin en önemli özelliği benzersiz, olmasıdır. Bunun için başlangıçta projenin değeri olabilecek şartlara göre belirlenmelidir. Projenin başarısız olması durumunda içerdiği risk bu noktada unutulmamalıdır.

___

  • Project Management Inslilute. The Project maııagement Framcıvork. PA. 1996. s. 4.
  • Robert .1. De Flipper. Steplıen P. Spriııg. "Project Pntrepreııeurs lor Projeet-Based Bııterprises: l Atension or Coınplemeııt to Project Management Coınpetencics?”. Project Management lııstitute 28*1’ Anııual Seıninars <& Syınposium. Chicago. 1997. ss 179-183.
  • Slıirley Chambers. David Perrou . "The lise of Project Management Softuare". Library and Information Bricfîngs 76. Pyltil 1997. ss. 3-5. Avraham Shtııb. .lonathan P. Bard. Shloıno Cilohersoıı. Project Management. Prentiee Hail. Ne\v .lersey. 1994.
  • P. A. Stalhvorthy. O. P. Kharbanda. Total Project Management. (io\ver Pııb. Co.. Alderslıot. 1983.
  • Marioıı !.. Hayııes. Project Management. Crisp Pub. lııe. . Calilbrnia. 1989.