Türkiye'de Kamu Politikaları Öğretiminde Kurumsallaşma Çabaları

Bu çalışmada kamu politikaları eğitimi alanında Türkiye özelinde son dönemde yaşanan kurumsallaşma çabaları, son dönemde açılan kamu politikaları anabilim dalları ve yüksek lisans programları bağlamında incelenmiştir. Bu amaçla bu anabilim dalları ve yüksek lisans programlarının kuruluş süreçlerinde görev alan 11 akademik ve idari personel ile derinlemesine mülakatlar yapılarak söz konusu kurumsallaşma süreçlerinde yaşanan sorunlar tespit edilmiş ve bu sorunların çözümüne yönelik çözüm önerileri ortaya konulmuştur. Böylece mevcut kamu politikası birimlerinin ve programlarının değerlendirilmesi ve potansiyel kurumsallaşma süreçleri için öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır. 

Institutionalization Efforts in Public Policy Education in Turkey

This study examines the current institutionalization efforts in public policy education in Turkey, within the context of the recent subdepartments/concentrations and master’s programs about public policy. To this aim, 11 in-depth interviews with the founding and current faculty of these concentrations and programs are conducted so as to determine the problems of the institutionalization process and the solutions proposed to solve these problems. The objective of the study is to evaluate the current subdepartments/ concentrations and master’s programs about public policy and to come up with proposals for their processes of institutionalization.

___

  • Referans 1 Akdoğan, A. Argun (2011), “Türkiye’de Kamu Politikası Disiplinin Tarihsel İzleri”, Kartal, Filiz (Ed.), Türkiye’de Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları (Ankara: TODAİE): 75-98.