Sosyal Bilgiler Eğitiminde Girişimcilik Becerisinin Kazandırılmasına Yönelik Kaynaklar Bibliyografyası

Bireye girişimcilik becerisinin kazandırılmasında girişimcilik eğitiminin erken yaşlarda başlatılmasının önemli bir yeri bulunmaktadır. Girişimcilik eğitimi genç bireylerin düşüncelerini değiştirmek ve girişimci bir kültürün oluşması açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Girişimcilik becerisinin kazandırıldığı bireyler, sosyal yaşam içerisinde birer girişimci olarak yer alacaklar ya da yenilikçi organizasyonlar içerisinde bulunacaklardır. Sosyal Bilgiler dersi girişimcilik becerilerinin kazandırılmasında önemli bir işleve sahiptir. Sosyal Bilgiler dersinin amacı millî, manevi ve evrensel değerlerin ve ideal vatandaşlığın yanı sıra üreten bireylerin toplumda yer almasının da sağlanmasıdır.  Bu çalışmanın amacı, girişimcilik eğitimi alanındaki ulusal ve uluslararası kitap, makale ve tezlerden oluşan kaynakları tarayarak bu alanda yapılmış olan çalışmaların bir bibliyografyasını ortaya çıkarmak olacaktır. Bu alanda yeterli biyografik çalışma olmadığı için çalışmanın alan yazınına önemli katkıda bulunacağı umulmaktadır.

___

  • Cavitt, M. E. (2006). A Content Analysis of Doctoral Research İn Beginning Band Education, 1958-2004. Journal of Band Research, 42(1).
  • Çetinkaya Bozkurt Ö. (2011) Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik Eğitimi: Başarılı Girişimciler ve Öğretim. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Demolins E. (2015) Anglo Saksonların Üstünlük Sebepleri Nelerdir? (Bahri Ata Çev. Ed.), Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık.
  • Deveci (2015). Çocuklarda Girişimcilik Kazandırmada Sosyal Bilgilerin Rolü: Bir Araştırma Örneği. Ankara: Pegem A Yayıncılık.
  • Graevenitz, G. (2010) The Effects of Entrepreneurship Education, Journal Of Economic. Behavior & Organization 76 (2010), 90–112.
  • MEB (2005) Girişimcilik Dersi Öğretim Programı. 10.08.2017 Tarihinde Http:,,Ttkb.Meb.Gov. Tr,Program2. Aspx? İslem=1&Kno=38 Adresinden Alınmıştır.
  • Titiz T. (1998) Genç Girişimcilere Öneriler. İstanbul: İnkılap Kitabevi.
  • Westhead ve Solesvik (2015). Entrepreneurship Education and, Entrepreneurial İntention: Do Female Students Benefit?, International Small Business Journal, 1(25).
  • Yıldırım, A. ve Şimşek, H. (2003). Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri. Ankara: Seçkin Yayınları.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1303-0493
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2000
  • Yayıncı: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

İLKOKUL 4. SINIF “İNSAN HAKLARI, YURTTAŞLIK VE DEMOKRASİ” DERSİNDE YAŞANAN SORUNLARIN SINIF ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Selçuk Beşir DEMİR, Ersen TOPRAK

OYUNLAŞTIRILMIŞ ÇEVRİMİÇİ SINIF YANITLAMA SİSTEMİNİN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİ VE SİSTEME YÖNELİK GÖRÜŞLER

Ömer ŞİMŞEK, Ülkü ÜLKER, Yusuf İslam BOLAT

FAZIL SAY’IN “İSTANBUL SENFONİSİ”NDE GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ TÜRK MÜZİĞİ UNSURLARININ İNCELENMESİ

Aynur Elhan NAYİR

ÖZEL EĞİTİM OKULU YÖNETİCİLERİNİN ÖZEL EĞİTİM MEVZUATINA DAİR GÖRÜŞLERİ

Salih Paşa MEMİŞOĞLU, Mine KİZİR

Türkiye-Kazakistan İlköğretim Matematik Ders Kitapları Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Çalışma

Elionora-shofika KHALİDOVA, Menekşe Seden TAPAN-BROUTİN

OKUMA YAZMA ÖĞRETİMİNE YÖNELİK EĞİTSEL YAZILIMLARIN ÇOK BOYUTLU DEĞERLENDİRİLMESİ

Şehnaz SUNGURTEKİN, Şehnaz BALTACI GÖKTALAY, Hülya KARTAL

Eğitim ve Fen Fakültesi Öğrencilerinin Korozyon Konusundaki Bilgi Düzeylerinin Korozyonun Çevresel Etkileri ile İlgili Algılamaları Üzerine Etkisi

Volkan BİLİR, Mehmet Levent AKSU

Sosyal Bilgiler Dersinde Öğrenci Merkezli Etkinlik Kullanımının Öğrencilerin Akademik Başarısına Etkisi ve Bu Etkinliklere Yönelik Öğrenci Görüşleri

Selda ŞAN, Zafer İBRAHİMOĞLU

Öğretmen Adaylarının Öğretmen Öz-Yeterlik İnançları ile Mesleki Kaygılarına Yönelik Görüşlerinin İncelenmesi

Sabahattin DENİZ, Canses TİCAN

Okuma Yazma Öğretimine Yönelik Eğitsel Yazılımların Çok Boyutlu Değerlendirilmesi

Hülya KARTAL, Şehnaz BALTACI GÖKTALAY, Şehnaz SUNGURTEKİN