HALKLA İLİŞKİLER UYGULAMACILARI İÇİN EDİRNE İLİ TANITIM MATERYALLARİ

Şehirler; tüm dünyada siyasi, ekonomik, sosyal ve tarihsel açıdan değerlendirmeye alınmaktadır. Bu değerlendirmeyi yapan hedef kitleler içinde çok çeşitli gruplar (hükümetler, yabancı ülke hükümetleri ve vatandaşları, ülke vatandaşları hatta şehrin kendi vatandaşları) bulunmaktadır. Yapılan bu değerlendirmeler şehrin ekenomik geleceğini ve refah düzeyini etkileyecek, şehirde yaşayanlar açısından istihdam koşullarını belirleyecektir. Bu anlamda şehrin özelliklerinin neler olduğunun iyi tespit edilmesi ve etkilenmek istenen hedef kitlelere anlatılması halkla ilişkiler çalışmaları aracılığı ile etkili hale gelecektir. Bu çalışmada bir çok özelliği yanı sıra Türk Tarihi açısından da önemli bir yere sahip olan Edirne İli için kullanılacak halkla ilişkiler materyalleri belirlenmiştir

HALKLA İLİŞKİLER UYGULAMACILARI İÇİN EDİRNE İLİ TANITIM MATERYALLARİ

THE INTRODUCING MATERIALS OF EDIRNE CITY FOR PUBLIC RELATION PRACTITIONERS Cities all over the world are reviewed for political line, economy, social life and history. There are many kinds of groups (Governments, foreign country governments and citizens, home country citizens, even the city's own citizens) in target people making this reviews. This reviews may affect the economic future of city and the degree of welfare and create new employment opportunities. So that, it is very well determined the properties of city. The introduction of this properties through public relation activities to target people would be much more effective. In this study, Besides having a lot of properties, Edirne city, which also is very important historical city, reviewed for public relation and determined public relation materials

___

  • Asna Alaeddin, Public Relations Temel Bilgiler, İstanbul:Der Yayınları, 1993
  • Andrews, C.J. “Analyzing Quality-of- Place’ Environment and Planning B: Planning and Design, 28:2,2001,201-217.
  • Balmer, J.M.T.,‘Of Identities Lost And Found’, International Studies Of Management and Organisation , 32: 3, 2002, 10 – 27.
  • Cutlip, Scott M.; Center, Allen H.; Brom Glen M, Effective Public Relations, New Jersey: Prentice Hall. 2000.
  • İLGÜNER Muhterem ve ASPLUND Christer), Marka Şehir, , İstanbul: Marketing Yayınları, 2011.
  • Peltekoğlu, F. B. Halkla İlişkiler Nedir, İstanbul: Beta Basım, 2005.
  • Placebrand,http://www.marketingpower.com/_layouts/Dictionary.aspx?dLetter=C [İndirme Tarihi:11.03.2013]
  • Saran Mine, Kent Pazarlaması: Güçlü bir Kent İmajı ve Kent Markası Oluşturmak, Gaziantep:TMMOB Makine Müh. Odası, Marka Yönetimi Sempozyumu, 14-15 Nisan, 2005, 105-111.
  • Tolungüç Ahmet, Turizmde Tanıtım ve Reklam, Ankara:MediaCat Yayınları, 19 Kavaratzis,M.&Ashworth G.J, “Partners in Coffeeshops, Canals and Commerce: Marketing the City of Amsterdam’, Cities, 42:1, 2007,16-25.
  • Kavaratzis , M., “From City Marketing to City Branding: Towards a Theoretical Framework For Developing City Brands’, Place Branding, 1:1, 2004,58 – 73.
  • Melih Duygulu, “Edirne’de Müzik”, Edirne:Serhattaki Payıtaht, İstanbul:Yapı Kredi Yayınları, 1998.
  • Murat Koraltürk, “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Edirne’de Ticaret ve Sanayi Sermayenin Etnik Kompozisyonu” Edirne:Serhattaki Payıtaht, İstanbul:Yapı Kredi Yayınları, 1998.
  • Turgut Cansever, “Balkanların Başkenti Edirne”, Edirne:Serhattaki Payıtaht, , İstanbul:Yapı Kredi Yayınları, 1998.
  • Zhang,L.& Zhao S.X., “City Branding and The Olympic Effect: A Case Study Of Beijing”, Cities, 25, 2009, 245-254.