KALİTEYİ ALGILAMADAKİ FARKLILIKLAR ÜZERİNE KAFKAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ARASINDA BİR ARAŞTIRMA

Öz Kalite arayışı insanın doğasında olan bir olgudur. Bu arayış insanlığın ilk dönemlerinden günümüze kadar kesintisiz devam etmiştir. Sonuçta rekabetin yoğunlaşmasına neden olmuş ve kalite seviyesinin yükselmesini sağlamıştır. Halen daha yanlış bir anlayış devam etmektedir; “kaliteli mal ve hizmetler pahalı olur”. Çalışmanın amacı, Üniversite öğrencilerinin kaliteyi nasıl algıladığını tespit etmektir. Bu çerçevede Kafkas Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Kağızman Meslek Yüksekokulu’nda yapılan araştırma sonuçları incelenmektedir.

___

Ay, Ceyhun (2002), “Japon Kalkınma Modeli”, Anahtar Dergisi, Sayı:164.

Bozkurt, Rıdvan (2002), “Liderlik Sertifikasyonu, Verimlilik ve Kalite” Anahtar Dergisi, Sayı:163.

Caruana, A. and PITT, L. (1997), “Intqual – An Internal Measure of Service Quality and The Link Between Service Quality and Business Performance”, European Journal of Marketing, MCB University Press, Vol.31, No: 8.

Corbett, L.M. ve Rastrick, K.N., (2000), “Quality Performance and Organizational Culture A New Zealand Study”, International Journal of Quality & Reliability Management, Vol.17, No.1.

Doğan, Ali (2002), “Toplumsal Kültürün Başarı Üzerine Etkisi”, Anahtar Dergisi, Sayı:163.

Faoro, Patricia A. (1992), “Quality- The Key To Success”, Credit World, Nov./Dec.

İdil, Orhan. (1980), “Örnekleme Teorisi ve İşletme Yönetiminde Uygulanması”, İstanbul Üniversitesi Yayını, No: 2708, İstanbul.

Koukhar V., (1976) “Kalite ve Standardizasyon” (Çeviren: Bilge Ekin), Verimlilik Dergisi, MPM Yayını, Cilt:6, Sayı:1, Ekim-Aralık,.

Kurtuluş, K. (1998), “Pazarlama Araştırmaları”, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yayını, Yayın No:274, İstanbul.

LAMM, Rolene; Lewis, Ramon .The Interpersonal Relationship in Doctoral Supervision,Paper Presented at Aare-Nzare Conference, 29 Novenber-2 December, Melbourne, 1999.

Parasuraman, A; Zeithaml V.A., Bery L.L. (1988) "servqual A multiple item scala for measuring consumer perception of service quality, journal of retailing 64,1,23s

Wılkonson, A. (1992), The Other Side Of Quality, Soft Issues and The Human Resource Dimension, Total Quality Management, C. 3,

Yükçü, Süleyman (1999), Kalite Maliyetlerinin Muhasebeleştirilmesi. Anadolu Matbaacılık, İzmir.

www.kageme.itu.edu.tr/icerik/1tky/html/sozluk.htm