BELEDİYE BAŞKANLARININ VİZYON ÖLÇÜMLERİNE İLİŞKİN BİR ARAŞTIRMA: BELDE BELEDİYELERİ ÖRNEĞİ

Öz Bu çalışmanın temel amacı, belde belediye başkanlarının yönetim vizyonlarını ve değişime olan isteklerini tetkik etmektir. Verileri elde etmede mektupla anket yöntemi kullanılmıştır. Sonuç, başkanların vizyoner bir eğilime sahip olmadıklarını ancak, anketteki bir soruya göre, gelişme için değişimin gerekli olduğunu düşündüklerini göstermiştir.
Anahtar Kelimeler:

Belediye, Vizyon

___

Akgül, Aziz ve Osman Çevik. (2005), statistiksel Analiz Teknikleri – SPSS’te

letme Yönetimi Uygulamaları-, 2. Baskı, Emek Ofset Ltd. ti., Ankara.

Ackoff, Russell L. (1998), “A Systemic View of Transformational Leadership”, Systemic Practice and Action Research, Vol. 11, No: 1.

Burnside, Robert M. (1994), “Visioning: Building Pictures of the Future”, Managing Innovation, (Ed.) Jane Henry and David Walker, Sage Publ. London.

Erçetin, ule. (2000) Lider Sarmalında Vizyon, 2.B., Nobel Yayınları, Ankara.

Heintel, Peter. (1995), “Vizyon ve Öz Yapılanma”, Vizyon Yönetimi: Önceden Dü ürülmü Ba arı, I.B., (Der.) Ullrich Sollmann ve Roderich Heinze, (Çev.) Veli Karaöz, Evrim Yayınları, stanbul.

Heinze, Roderich. (1995), “Vizyon Yönetimi: Arthur Schlingensiepen’in Galaksilerarası Vizyon Arama Gezisi”, Vizyon Yönetimi: Önceden Dü ürülmü Ba arı, I.B., (Der.) Ullrich Sollmann ve Roderich Heinze, (Çev.) Veli Karaöz, Evrim Yayınları, stanbul.

Kozlu, Cem. (1996), Türkiye Mucizesi çin Vizyon Arayı ları ve Asya Modelleri, 4. B., Türkiye bankası Kültür Yayınları, Yayın No: 335, Ankara.

Manske, Fred. (1994), Etkili Liderli in Sırları, Kara Harp Okulu Yayınları, Yayın No: 13, Ankara.

Quigley, Joseph V. (1998), Vizyon Olu turulması Geli tirilmesi ve Korunması, (Çev.) Berat Çelik, Yeni Çizgi Yayınları, I.B., stanbul, , s. 25.

Stoney, Christopher. (2001) “Strategic Management or Strategic Taylorizm? A Case Study into Change Within a UK Local Authority”, The International Journal of Public Sector Management, Vol. 14, No: 1.

Ülgen, Hayri ve S. Kadri Mirze. (2004), letmelerde Stratejik Yönetim, Literatür Yayınları, stanbul.

Yüksel, Fatih.(2004), Ça da Kent Yönetimi ve Yönetici Vizyonu, Detay Yayınları, Ankara.