The Barcelona Dedaration and the Role of EU in the Development of Southern and Eastern Mediterranean Countries / Barselona Deklarasyonu ve Avrupa Birliği'nin Güney ve Doğu Akdeniz Ülkelerinin Kalkınmasındaki Rolü

 Bu çalışma bu özel bölgenin gelişmesine ve ilişkilerine Avrupa Birliği'nin katkılarını analiz etmektedir. Avrupa'nın, Güney ve Doğu Akdeniz ülkeleri ile ekonomik, politik, sosyal ve kültürel ilişkileri, iki kıyı arasındaki coğrafik yakınlıktan ötürü yüzyıllar öncesine dayanır. Iki kıyıdan biri ne zaman ekonomik ve politik güç haline gelmişse diğer bölgeyi doğal kaynaklarını ele geçirerek yönetmiştir. Akdeniz, Avrupa'yı güney ve doğu Akdeniz bölgeleri olarak ikiye böler. Akdeniz bölgesi her zaman savaş tiyatrosu olarak anılmıştır. Güney ve Doğu Akdeniz ülkeleri, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, demokrasi eksikliği, insan hakları sorunları, yasadışı göç, işsizlik, politik sorunlar, fanatizm, büyük yolsuzluklar, diktatörlükler, terörizm ve kalabalığın mevcut olduğu bölge politik, sosyal ve ekonomik olarak daha az gelişmiştir ve Avrupa ve bölgesi için tehdit oluşturmaktadır.   

___

APA Bhutto, M. A. (2013). The Barcelona Dedaration and the Role of EU in the Development of Southern and Eastern Mediterranean Countries / Barselona Deklarasyonu ve Avrupa Birliği'nin Güney ve Doğu Akdeniz Ülkelerinin Kalkınmasındaki Rolü . Adam Academy Journal of Social Sciences , 3 (2) , .
Adam Akademi Sosyal Bilimler Dergisi-Cover
  • ISSN: 2146-4936
  • Yayın Aralığı: Yıllık
  • Başlangıç: 2011
  • Yayıncı: Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi İktisadi İşletmesi