Polis Eğitiminde Uluslararası İşbirliğinin Rolü: Global Güvenlik Perspektifinden Türkiye’nin Deneyimleri

Teknolojik gelişmelerin hızlı şekillendirdiği bir dünyada sınır aşan suçlarında globalleşmesi güvenlik güçlerini suç örgütleri ile mücadelede birlikte hareket etmeye zorlamıştır. Sınır aşan suçlarla mücadelede de polis teşkilatlarının kabiliyet ve bilgisini artırmak ve ortak çalışmalar yapmak için eğitimler düzenlenmesi şüphesiz hayati rol oynamaktadır. Bu çalışmanın amacı küreselleşme çerçevesinde uluslararası polis eğitimlerinin küresel güvenliğe ve ülkelerin birbiri ile olan ilişkilerine olan katkılarını incelemektir. Bu makalede, Polis eğitiminde diğer uluslararası aktörlerin katkılarının yanında Türk Polis Teşkilatının katkılarına da özellikle incelemektedir.

What is the Role of International Cooperation in Police Training: The Practices of Turkey from Global Security Perspective?

Globalization of transnational crime has pushed law enforcement organizations to cooperate in fighting transnational criminal networks in a world characterized by rapid technological advancements. Police training plays a vital role to create a common ground to increase the knowledge and ability of the police organizations struggling against transnational crime. The purpose of this study is to examine the contributions of the international police trainings on international security and the reflections of relationship among countries in the context of globalization. Besides the contributions of other international actors in the field of police training, Turkish National Police (TNP)s contributions are emphasized throughout the paper.