Kitap Tanıtımı: Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği

Diğer Avrupa devletlerinin aksine vetolu ve sıkıntılı bir dönemin ardından Avrupa Birliğine giren İngiltere’nin 2016 yılında aldığı “Brexit” kararı, şüphesiz sadece İngiltere’de değil tüm Avrupa’da dengeleri değiştirecek bir olaylar zincirinin başlamasına sebep olmuştur. Uzun süredir tartışılan AB’den ayrılma referandumunun %52’lik bir oyla çıkıştan yana sonuçlanması, Birleşik Krallık içinde var olan diğer sorunların yeniden ortaya çıkmasına da sebep olmuştur. Başta İskoçya’nın bağımsızlığı konusu olmak üzere, Kuzey İrlanda’nın geleceği, vasıflı iş gücü, göçmen politikaları gibi hususlar yeniden birer birer kendini göstermeye başlayacaktır.

___

  • Canan-Sokullu, E., (2017) 'İngiltere'nin AB'ile İmtihan: Siyasal Söylemlerde Avrupa-Şüpheciliğin Evrimi ve Brexit' , Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği, İstanbul: Akademos Yayınları, ss.11-34.
  • Sezgin, S. (2017), 'Avrupa Bütünleşmesinin "Brexit" Ardındaki Geleceği, Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği, İstanbul: Akademos Yayınları, ss.35-47.
  • Örmeci, O. (2017), 'Brexit Referandumu Sonrasında Birleşik Krallık'ın Geleceği", Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği, İstanbul: Akademos Yayınları,ss.49-64.
  • Şahin, Y. (2017), 'Brexit ve Ötesi: AB Entegrasyonun Geleceği', Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği, İstanbul: Akademos Yayınları, ss.65-76.
  • Küntay, B., Ertuğral, Y. (2017), 'Birleşik Krallık'ın AB'deki Geleceği ve İskoçya Sorunu', Brexit Sonrası Birleşik Krallık ve AB'nin Geleceği, İstanbul: Akademos Yayınları, ss.77-162.