Bazı Yem Şalgamı (Brassica rapa L.) Çeşitlerinde Verim Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma

Bu çalışma 2003-2004 yetiştirme döneminde iki farklı ekolojik lokasyon (Ödemiş ve Menemen)’da, 3 farklı yem şalgamı çeşidinde (Volenda, Polybra, Silogonova) verime ilişkin özellikleri saptamak amacıyla yürütülmüştür. Lokasyonlar arasındaki fark önemli bulunmuş, verimler açısından her iki lokasyonda da Polybra ve Volenda çeşitleri yakın performans göstermişlerdir

An Investigation on Yield Characteristics of Some Forage Turnip (Brassica rapa L.) Cultivars

Keywords:

-,

___

  • Açıkgöz, E. 2001. Yembitkileri, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Bursa, 584s.
  • Açıkgöz, N., E. İlker ve A. Gökçöl, 2004. Biyolojik Araştırmaların Bilgisayarda Değerlendirilmeleri, Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uyg. ve Araş. Merkezi Yayınları No:2, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Atölyesi, Bornova-İzmir, 202 s.
  • Albayrak, S. ve N. Çamaş, 2006. Yem Şalgamı (Brassica rapa L.) Çeşitlerinin Azotlu Gübrelemeye Karşı Performansları, Ondokuz Mayıs Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(1); 44-48.
  • Anonim, 2007, http://www.ziraatçi.com/yetiştir/. Erişim: Mayıs 2007.
  • Avcıoğlu, R. ve H. Soya, 1994. Ege Bölgesinde II. Ürün Yembitkileri Yetiştiriciliği ve Hayvan Varlığı ile İlişkileri, s:140-142, I. Tarla bitkileri Kongresi (25-29 Nisan 1994, İzmir), 3. Cilt.
  • Ayan, İ., Aşcı, Ö. Ö. U. Başaran ve H. Mut, 2006. Bazı Yem Şalgamı (Brassica rapa L.)Çeşitlerinin Verim Özellikleri, Ondokuz Mayıs Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi, 21(3): 310-313.
  • Beşbınar, A.T. ve C. A. Sevimay 2003. Ankara Şartlarında Yem Şalgamı (Brassica rapa L.)’nda Sıra Aralıklarının Yem Verimi ve Kalitesine Etkileri, Ankara Üniv. Fen Bil. Enst. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Ankara, 49s. (Yüksek lisans Tezi)
  • Geren, H. 2002. Yem Şalgamı Yetiştiriciliği, Ege Üniv. Tarımsal Uyg. ve Araş. Merkezi, Çiftçi Broşürü: 21, Bornova /İzmir.
  • Geren, H., G. Demiroğlu, ve R. Avcıoğlu, 2002. Bazı Yem Şalgamı (Brassica rapa L.) Çeşitlerinin Verim Özellikleri Üzerinde Araştırmalar, Ege Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi, 39(1): 47-53.
  • Mülayim, M., R. Acar, ve Y. Z. Atalay, 1996. Konya Şartlarında II. Ürün Olarak Ekilen Yem Şalgamında Sıra Aralığı ve Söküm Zamanlarının Yumru Verimi Üzerine Etkisi, Selçuk Üniv. Ziraat Fakültesi Dergisi, 10(13): 141-151.
  • Öz, F. ve R. Avcıoğlu, 1997. Farklı Yükseltilerde Farklı Ekim Normlarının Yemlik Pancarda (Beta vulgaris var. rapacea Koch.) Kimi Verim ve Verim Özelliklerine Etkisi, Ege Üniv. Fen Bil. Enst. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Bornova/İzmir, 50s. (Yüksek lisans Tezi)
  • Öz, A. ve H. Soya, 1997. Farklı Yükseltilerde Farklı Ekim Zamanlarının Yemlik Pancarda (Beta vulgaris var. rapacea Koch.) Kimi Verim ve Verim Özelliklerine Etkisi, Ege Üniv. Fen Bil. Enst. Tarla Bitkileri Anabilim Dalı, Bornova/İzmir, 47s. (Yüksek lisans Tezi)
  • Popov, A., K. Pavlov, ve P. Popov, 1961. Genel Bitki Yetiştiriciliği, Sofya, 801s.
  • Rao S. C. and F. P. Horn, 1995. Cereals and Brassicas for for Forage. Pages:451-462In: R.F. Barnes, D. A. Miller and C. J. Nelson (Eds.) Forages, Iowa State Universty Pres, Ames, Iowa.
  • Salisbury, F. B. and C. W. Ross, 1992. Plant Physiology, Wadsworth Pub. Com. Inc. Belmon, California-USA.
  • Soya, H., R. Avcıoğlu, ve H. Geren, 1998. Ege Bölgesinde Kışlık II. Ürün Yetiştirme Olanakları, s:250-257.Ege Bölgesi I.Tarım kongresi, (7-11.09.1998, Aydın) 2. Cilt
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1018-8851
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1964
  • Yayıncı: Prof. Dr. Banu YÜCEL
Sayıdaki Diğer Makaleler

Peyzaj Mimarlığı Çalışmalarında Kullanılan Bazı Önemli Akuatik Bitkiler ve Kullanım İlkeleri

Bahriye GÜLGÜN, Aslı Güneş ATIL, Müveyla SAYMAN, İsmail YÖRÜK

Magnezyum Fosfit Uygulamalarının Kuru İncir Meyve Kalitesine Etkileri

K. Betül MEYVACI, Fatih ŞEN

Asmada Moleküler Tanımlama Teknikleri

Burçak İŞÇİ, Ahmet ALTINDİŞLİ

Farklı sra arası uzaklıklarının kimi arıotu (Phacelia tanacetifolia bentham) çeşitlerinde ot verimi ile verim ve kalite özelliklerine etkileri

Hakan GEREN, Dilek KAYMAKKAVAK

İzmir'de Pırasa Üretiminin Ekonomik Analizi Üzerine Bir Araştırma

Sait ENGİNDENİZ

Merdiven Tipi Sistemde Farklı Topraksız Tarım Tekniklerinin Sera Çilek Yetiştiriciliğinde Verim ve Kaliteye Etkileri

Raşit Z. ELTEZ, Yüksel TÜZEL

Üzümün Olgunlaşmasında Etkili Olan Transkripsiyon Faktörleri Üzerine Bir Araştırma

Birsen ÇAKIR, Rossitza ATANASSOVA

Farklı Biçim Yüksekliklerinin Adaçayı (Salvia officinalis L.) Genotiplerinde Agronomik ve Teknolojik Özelliklere Etkisinin Belirlenmesi

Sıdıka EKREN, Çiğdem SÖNMEZ, Sezgin SANCAKTAROĞLU, Emine BAYRAM

Taze İncirin Taşınması Sırasında Paketleme Özelliklerinin Kalite Kayıpları Üzerine Etkisi

Bülent ÇAKMAK, H. Zafer CAN, R. Cengiz AKDENİZ, Fazilet N. ALAYUNT, Uygun AKSOY

Kaba Yemlerin Çeşitli İnkübasyon Periyotlarındaki in vitro Gaz Oluşumları ve Farklı Regresyon Eşitlikleri ile Tahminlenen in vitro Metabolik Enerji Değerleri

Muazzez POLAT, Yılmaz ŞAYAN, Hülya ÖZKUL, Sibel Soycan ÖNENÇ