TÜRKİYE KAMU YÖNETİMİNDE AFET YÖNETİMİ

Afet; bir toplumun tehdit altında olduğu, yerel imkanlarla müdahalenin yetersiz kaldığı, ulusal kaynakların seferber edilmesi gerektiği, büyük can ve mal kayıplarına yol açan beklenmedik ve istenmedik durumlardır. Büyük seller, heyelanlar, depremler vb. afet olarak ifade edilebilir. Afetlerle iç içe yaşama zorunluluğu, özel ve kamu kuruluşlarının afetlere karşı hazırlıklı olmasını gerektirmektedir. Afetlere hazırlık, afetlerin azaltılması, afetlere müdahale gibi süreçlerde, özellikle kamu yönetiminin, vatandaşlarının can ve mal kaybını önleme görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Türkiye, afetlerin yoğun yaşandığı bir ülkedir. Bu nedenle, Türkiye'nin güçlü bir afet yönetimine sahip olması beklenmektedir. Bu çalışmada, afet ile ilgili bazı kavramlar, afet evreleri ve afet yönetimi konuları genel hatlarıyla ifade edildikten sonra, Türkiye kamu yönetiminin benimsediği afet yönetim biçimi, afet ile ilgili yasal düzenlemeler ve ilgili kamu kuruluşları açıklanmaktadır. Çalışmanın sonunda ise, Türk afet yönetimine ilişkin bazı tespit ve öneriler yer almaktadır.

Türkiye Kamu Yönetiminde Afet Yönetimi

Disaster management can be defined as the range of activities designed to maintain control over disaster and emergency situations to reduce or avoid human physical and economic losses suffered by individuals by society and by the country at large Public administrations play vital roles and have very high responsibilities in improving the existing disaster and emergency management system in Turkey This paper examines the basic concepts of disaster stages of disaster management process and its implementation in Turkey disaster management style of Turkish public administration and legal or Law context of disaster management for local and central governmental agencies in Turkey In the conclusion section of this paper evaluations and proposals are made for the Turkish public disaster administration system Key Words: Disaster Disaster Management Stages of Disaster Management Law Context of Disaster Public Institutions for Disaster Management

___

  • BULDAÇ, O. (1995). Kentsel Sorunlar: Sürdürülebilir Gelişme ve Yönetim Stratejileri Raporu, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kuruluna verilen rapor.
  • DRABEK, T. E. (1996). The Social Dimensions of Disaster, Colerado: FEMA.
  • GÜLKAN P. ve DUYGU B. (1998), 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Yönetmeliklerinin Yeni Bir Yapı Kontrol Sistemi ve Afetlere Karşı Dayanıklılığı Sağlayacak Önlemleri İçermek Üzere Revizyonu Araştırması Müşavirlik Hizmetleri, Ankara: Ortadoğu Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi. http://www.metu.edu.tr
  • KESER, F. (1996-1997). Tabii Afetler ve Olağanüstü Durumlarda Mülki İdare Amirlerinin Görev ve Yetkileri ile Uygulamada Karşılaşılan Sorunlar, Ankara: Eğitim Dairesi Başkanlığı 83. Dönem Kaymakamlık Kursu Ders Notları.
  • SYLVES R. T.(1996). The Political Policy Basis of Emergencv Management, New York: FEMA.
  • URAL, D. N. (1999). Afet Politikaları ve Afetlerin Ekonomik Boyutu: Türkiye Uygulaması, Ankara: ODTÜ, Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi.
  • Resmi Gazete, 13.06.1958 tarih ve 9931 sayı.
  • Resmi Gazete, 25.05.1959 tarih ve 10213 sayı.
  • Resmi Gazete, 21.09.1968 tarih ve 13007 sayı.
  • Resmi Gazete,27.10.1983 tarih ve 18204 sayı.
  • Resmi Gazete, 08.05.1988 tarih ve 19808 sayı.