Gönüllülük ve Erzurum 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları

Öz 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları Erzurum’da düzenlenecek ve 2011 Winter Universiade Organizasyon Komitesi, büyük olasılıkla 2011 Ocak ayında 20 gün süreyle başarılı bir organizasyon için yaklaşık 800 gönüllüye ihtiyaç duyacaktır. Gönüllüler ağırlıklı olarak Atatürk Üniversitesi öğrenci topluluğundan seçilecektir. Bu çalışma Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin Winter Universiade 2011’de gönüllü olarak çalışmaya ne kadar ilgi duyduklarını tespit amacıyla yapılmıştır. Üniversite öğrencilerinin Winter Universiade’ye gönüllü katkıda bulunmaları motif analizlerinin değerlendirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu çerçevede, öncelikle spor organizasyonları, gönüllülük ve gönüllülük motivasyonları ile ilgili çalışmalar incelenerek kuramsal çerçeve oluşturulmuş ve ardından Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören potansiyel gönüllülere (öğrencilere) yönelik yapılan araştırma sonuçlarına yer verilmiştir.

___

  • Aydın, Güliz, Balım, Ali Günay. (2005). “Yapılandırmacı Yaklaşıma Göre Modellendirilmiş Disiplinler Arası Uygulama: Enerji Konularının Öğretimi”, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi, 38 (2), ss. 145-166.
  • Duffy, T. M. & Cunningham, D. J. (1996). “Constructivism: Implications For The Desig And The Delivery of Instruction”, In David H. Jonassen, (Ed.), Handbook of Research for Educational Communications And Technology, USA, New York: Simon & Schuster Macmillan Library Reference, ss.170-198.
  • Koç, Gürcü. (2002). Yapılandırmacı Öğrenme Yaklaşımının Duyuşsal ve Bilişsel Öğrenme Ürünlerine Etkisi, (Yayımlanmamış Doktora Tezi), Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
  • MEB. (2005). İlköğretim Sosyal Bilgiler Dersi Öğretim Programı ve Kılavuzu (4.-5. Sınıflar), Ankara: Milli Eğitim Bakanlığı Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Devlet Kitapları Müdürlüğü.
  • Sağlam, Halil İbrahim. (2006). Türkiye’deki Davranışçı ve Yapılandırmacı Sosyal Bilgiler Öğretim Uygulamalarının Değerlendirilmesi, (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Atatürk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Erzurum.
  • Tekin, Halil. (2004). Eğitimde Ölçme Ve Değerlendirme, (17.Baskı), Ankara: Yargı Yayınevi.
  • Tezci, Erdoğan, Aysun Gürol. (2003). “Oluşturmacı Öğretim Tasarımı ve Yaratıcılık”. The Turkish Online Journal of Educational Technology, 2, (1), Article 8, January, http://www.tojet.net/index_tur.asp E.T:11.12.07
  • Yurdakul, Bünyamin. (2004). Yapılandırmacı Öğrenme Yaklaşımının Öğrencilerin Problem Çözme Becerilerine, Bilişötesi Farkındalık ve Derse Yönelik Tutum Düzeylerine Etkisi İle Öğrenme Sürecine Katkıları. (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.