Sosyal Bilgiler Eğitiminde Girişimcilik Becerisinin Kazandırılmasına Yönelik Kaynaklar Bibliyografyası

Bireye girişimcilik becerisinin kazandırılmasında girişimcilik eğitiminin erken yaşlarda başlatılmasının önemli bir yeri bulunmaktadır. Girişimcilik eğitimi genç bireylerin düşüncelerini değiştirmek ve girişimci bir kültürün oluşması açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Girişimcilik becerisinin kazandırıldığı bireyler, sosyal yaşam içerisinde birer girişimci olarak yer alacaklar ya da yenilikçi organizasyonlar içerisinde bulunacaklardır. Sosyal Bilgiler dersi girişimcilik becerilerinin kazandırılmasında önemli bir işleve sahiptir. Sosyal Bilgiler dersinin amacı millî, manevi ve evrensel değerlerin ve ideal vatandaşlığın yanı sıra üreten bireylerin toplumda yer almasının da sağlanmasıdır.  Bu çalışmanın amacı, girişimcilik eğitimi alanındaki ulusal ve uluslararası kitap, makale ve tezlerden oluşan kaynakları tarayarak bu alanda yapılmış olan çalışmaların bir bibliyografyasını ortaya çıkarmak olacaktır. Bu alanda yeterli biyografik çalışma olmadığı için çalışmanın alan yazınına önemli katkıda bulunacağı umulmaktadır.

___

  • Cavitt, M. E. (2006). A Content Analysis of Doctoral Research İn Beginning Band Education, 1958-2004. Journal of Band Research, 42(1).
  • Çetinkaya Bozkurt Ö. (2011) Dünyada ve Türkiye’de Girişimcilik Eğitimi: Başarılı Girişimciler ve Öğretim. Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Demolins E. (2015) Anglo Saksonların Üstünlük Sebepleri Nelerdir? (Bahri Ata Çev. Ed.), Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık.
  • Deveci (2015). Çocuklarda Girişimcilik Kazandırmada Sosyal Bilgilerin Rolü: Bir Araştırma Örneği. Ankara: Pegem A Yayıncılık.
  • Graevenitz, G. (2010) The Effects of Entrepreneurship Education, Journal Of Economic. Behavior & Organization 76 (2010), 90–112.
  • MEB (2005) Girişimcilik Dersi Öğretim Programı. 10.08.2017 Tarihinde Http:,,Ttkb.Meb.Gov. Tr,Program2. Aspx? İslem=1&Kno=38 Adresinden Alınmıştır.
  • Titiz T. (1998) Genç Girişimcilere Öneriler. İstanbul: İnkılap Kitabevi.
  • Westhead ve Solesvik (2015). Entrepreneurship Education and, Entrepreneurial İntention: Do Female Students Benefit?, International Small Business Journal, 1(25).
  • Yıldırım, A. ve Şimşek, H. (2003). Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri. Ankara: Seçkin Yayınları.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1303-0493
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2000
  • Yayıncı: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

Aday Sınıf Öğretmenlerinde Problemli Akıllı Telefon Kullanımının İncelenmesi

Yunus ALTUNDAĞ, Sefa BULUT

Ortaokul Öğrencilerinin Yüzdeler Konusunda Sayı Duyularının İncelenmesi

Ayşenur YAPICI, Mesture KAYHAN ALTAY

Eğitim ve Fen Fakültesi Öğrencilerinin Korozyon Konusundaki Bilgi Düzeylerinin Korozyonun Çevresel Etkileri ile İlgili Algılamaları Üzerine Etkisi

Volkan BİLİR, Mehmet Levent AKSU

OYUNLAŞTIRILMIŞ ÇEVRİMİÇİ SINIF YANITLAMA SİSTEMİNİN AKADEMİK BAŞARIYA ETKİSİ VE SİSTEME YÖNELİK GÖRÜŞLER

Ömer ŞİMŞEK, Ülkü ÜLKER, Yusuf İslam BOLAT

OKULA BAĞLILIK ÖLÇEĞİNİN TÜRKÇEYE UYARLANMASI

Meltem ÇENGEL, Tarık TOTAN, Suna ÇÖĞMEN

Tga Stratejisinin Genel Biyoloji Laboratuvar Uygulamalarında Etkililiğine İlişkin Bir Araştırma

Nevin KOZCU ÇAKIR, Gökhan GÜVEN, Oğuz ÖZDEMİR

TGA STRATEJİSİNİN GENEL BİYOLOJİ LABORATUVAR UYGULAMALARINDA ETKİLİLİĞİNE İLİŞKİN BİRUygulamalarında Etkililiğine İlişkin Bir Araştırma. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim

Oğuz ÖZDEMİR, Gökhan GÜVEN, Nevin KOZCU ÇAKIR

Okula Bağlılık Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması

Meltem ÇENGEL, Tarık TOTAN, Suna ÇÖĞMEN

SINIF ÖĞRETMENİ ADAYLARININ SAHİP OLDUKLARI TEMEL DEĞERLER İLE AKADEMİK SAHTEKÂRLIK EĞİLİMLERİNİN İNCELENMESİ

Mediha GÜNER, Gonca BABADAĞ, Şerife Dilek BELET BOYACI

THE EFFECT OF THE KNOWLEDGE OF CORROSION ON THE PERCEPTIONS ABOUT ITS ENVIRONMENTAL EFFECTS AMONG STUDENTS FROM FACULTIES OF EDUCATION AND SCIENCE

Volkan BİLİR, Mehmet Levent AKSU